Facebook Ρωτάει αν έχετε φίλους τρομοκράτες

Το Facebook αρχίζει να προειδοποιεί ορισμένους χρήστες που μπορεί να είδαν “εξτρεμιστικό περιεχόμενο” στο κοινωνικό δίκτυο, ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη.

Τα στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν στο Twitter έδειξαν μια ειδοποίηση που ρωτάει “Ανησυχείτε ότι κάποιος που γνωρίζετε γίνεται εξτρεμιστής;” ή “ενδέχεται να έχετε εκτεθεί πρόσφατα σε επιβλαβές εξτρεμιστικό περιεχόμενο.” Και τα δύο screenshots διαθέτουν συνδέσμους για “λήψη υποστήριξης”.

facebook notification jpg

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δέχεται πολύ καιρό πιέσεις από νομοθέτες και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στις πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών κινημάτων των ΗΠΑ που εμπλέκονται στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα μικρό τεστ, στην κύρια πλατφόρμα του, πιλοτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δοκιμές θα βοηθήσουν για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας προσέγγισης στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης μέσω της πλατφόρμας του.

“Αυτό το τεστ είναι μέρος της μεγαλύτερης δουλειάς μας για την αξιολόγηση τρόπων παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε άτομα στο Facebook που μπορεί να έχουν εμπλακεί ή να εκτεθούν σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο ή μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που κινδυνεύει”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Facebook.

“Συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες σε αυτόν τον χώρο και ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε στο μέλλον”.

Το Facebook ανέφερε ότι στις δοκιμές εντοπίζει τόσο τους χρήστες που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανονισμούς της διαδικτυακής κοινότητας όσο και τους χρήστες που είχαν προκαλέσει προβλήματα στο Facebook με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Η εταιρεία, η οποία έχει καταστήσει αυστηρότερους κανονισμούς εναντίον βίαιων ομάδων και της ρητορικής του μίσους τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ότι αφαιρεί κάποιο περιεχόμενο και λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανονισμούς της προληπτικά πριν το δουν άλλοι χρήστες. Το συγκεκριμένο περιεχόμενο θα μπορεί να προβληθεί εφόσον ελεγχθεί και επιτραπεί από την εταιρεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
facebook,facebook τρομοκρατία,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
 1. Είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι :

  η Ε.Ε. είναι συνέχεια των Ναζί ;
  το € είναι η καταστροφή της Ελλάδος ;
  η καταπάτηση του Συντάγματος είναι καθημερινά γενόμενο γεγονός από όσους ευαγγελίζονται την προάσπιση της Ε.Ε. ;
  το ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Νερών, σιδηροδρόμων, Εθνικών Οδών κλπ αντιβαίνει τις Αρχές του Συντάγματος ;
  η υποχρεωτική ιατρική πράξη (εμβολιασμός εν τω προκειμένω) αντίκειται στην ηθική της Ιατρικής, αλλά και στους κανόνες της Ιπποκράτειας Επιστήμης ;
  οι Ελληνικές τράπεζες πήραν σε ρευστό και εγγυήσεις (που τις μετέτρεψαν σε ρευστό), περί τα 300 δισ. € ;
  οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το 2008 και εντεύθεν, που έφτασαν στο ~180% του τότε Ενεργητικού τους, καθιστούν, παράνομες, αντισυνταγματικές και ανήθικες τις εκπλειστηριάσεις των ακινήτων του κόσμου ;
  η elit (ντόπια και ξένη) κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και για όσο καιρό θέλει στην χώρα μας ;
  τα “λευκά κολάρα” (ιατροί, βουλευτές, υπουργοί. τραπεζίτες) χαίρουν ασυλίας, ενώ αυτό είναι αντίθετο από το Σύνταγμα ;
  οι διαφορές ανάμεσα στα κόμματα της Βουλής είναι όσες έχουν οι θύσανοι του σίτου από τον σίτο ;
  η διαφθορά στο Δημόσιο αλλά και στις τάξεις των “κατασκευαστών”, της ΕΛΑΣ, της Πολεοδομίας, έχει κτυπήσει ταβάνι ;
  η πορνεία και τα ναρκωτικά είναι πιο εύκολα να βρεθούν σε κάθε γωνιά της χώρας ;
  το Κράτος Πρόνοιας και Δικαίου είναι μια “ωραία αράδα” που εμπεριέχεται μόνο σε διηγήματα επιστημονικής φαντασίας, όπου τα σκηνικά έχουν στηθεί στο “καφενείο η ωραία Ελλάς” ;
  ο Ελληνισμός είναι σε απόλυτη ψυχαναγκαστική και ηθική κατάθλιψη, χωρίς να έχει όνειρα για το αύριο του ;
  παρανόμως εισέρχονται στην Χώρα ΜΑΣ το κάθε καρυδιάς καρύδι, απ’ όλες τις άκρες της Γης ;
  επιχειρείται και πραγματώνεται αλλαγή πληθυσμού στην Επικράτεια αφού, σύμφωνα με την elit, “σημασία δεν έχει ποιος μένει στο “καφενείο η ωραία Ελλάς” αλλά το να υπάρχουν πάμφθηνα και δουλικά εργατικά χέρια ;
  ότι ο εποικισμός της Ελλάδος από μετανάστες είναι η πιο σύγχρονη και ακραία έκφανση του δουλεμπορίου ανά την υφήλιο ;
  ότι η Μακεδονία, ο Μέγας Αλέξανδρος, το Αιγαίο και ο Αιγαίας ήταν ανέκαθεν Έλληνες κι όχι σκοπιανοί και τούρκοι ;
  ότι οι βο(υ)λευτές απεργάζονται (κατόπιν εντολών των αφεντικών τους) τρόπους να δοθεί ΚΑΙ το Αιγαίο, σε ξένες δυνάμεις ; (Τουρκία με απώτερο σκοπό σε Γερμανία, όπου ούτως ή άλλως, διαχρονικά και οι δύο αυτές χώρες ήταν το ίδιο και το αυτό) ;
  Τούρκοι και Ναζί το ίδιο μαγαζί ;

  Ε, τότε, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, καλά κάνει το favabook και σε ψάχνει διαμέσω χαφιέδων του Συστήματος και δουλικών βολεμένων που περιμένουν να πέσει κάποιο ψίχουλο από το τραπέζι των αφεντικών τους για να το φάνε (αφού του γλείψουν τις σόλες).

  Υγ. Παίδες, αν χαθεί το παρόν, εγώ σας αγαπώ, σας εκτιμώ και σας σέβομαι. Κυρίως όμως, σας καταλαβαίνω.

  Από καρδιάς, την καλημέρα μου σε κάθε … .τρομοκράτη, ακραίο, εξτρεμιστή, τρελό, “ψεκασμένο” κουλουπου κουλουπου …. που περιγράφεται στο ανωτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).