Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ. Εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα τους

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκαν χθες το βράδυ τα ΕΛΤΑ και για λόγους ασφαλείας και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας.

elta

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν χθες το βράδυ.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ):

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού . Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης . Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας .Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας , νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες μας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία , που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα .

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΕΛΤΑ γίνονται μοχλός για επιθέσεις. Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τον Ιανουάριο του 2022 για phishing πελατών της με χρήση της επωνυμία της.

  Το νομοσχέδιο CISPA είναι ήδη νεκρό, μετά τι;

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

86  +    =  91

Previous Story

Πώς να αλλάξετε την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης

Next Story

Ουκρανός διέρρευσε πηγαίο κώδικα του ransomware Conti