Μάθετε τα βασικά της κωδικοποίησης με την Moana της Disney

Η Moana είναι μία παιδική ταινία της Disney στην οποία η εταιρεία βασίστηκε για να παραδώσει μαθήματα κωδικοποίησης σε παιδιά. Έτσι, μόλις κυκλοφόρησε το Moana: Wayfinding With Code, ένα δωρεάν φροντιστήριο που δίνει στα παιδιά μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ανάπτυξης λογισμικού, μέσα από ένα απλό γραφιστικό περιβάλλον που θυμίζει παιχνίδι.

disney Moana

Στα βασικά αυτά μαθήματα λογισμικού, ο(η) νεαρός(η) παίκτης πρέπει να καθοδηγήσει την Moana και τον Maui – τους δύο πρωταγωνιστές στην ταινία – μέσα από τον ωκεανό, ώστε να πραγματοποιήσουν το ψάρεμα με την βάρκας τους, αποφεύγοντας τους πειρατές. Η κάθε διαδρομή είναι και ένα επίπεδο και πραγματοποιείται με την κατασκευή μικρών λογικών προγραμματιστικών διαγραμμάτων.

Για να καταστεί ευκολότερη η χρήση του στους νεαρούς χρήστες, το διάγραμμα γίνονται σύροντας τη σωστή εντολή σε ένα παράθυρο, αντί να τις πληκτρολογούν από μνήμης.

Η web εφαρμογή Moana: Wayfinding With Code είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 180 χώρες και σε 23 γλώσσες, δυστυχώς μη συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών.

  GIMΡ 2.8.22 Το δωρεάν PhotoShop

Το σεμινάριο είναι μέρος της Hour Of Code. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με μαθήματα κωδικοποίησης. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Disney έχει ξεκινήσει δίωρα tutorials Κώδικα, με διάφορους χαρακτήρες από τις ταινίες Frozen και Star Wars. Η εταιρεία αναφέρει ότι συνολικά με τα μαθήματα αυτά έχουν παίζει πάνω από 40 εκατομμύρια μαθητές.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  59  =  66

Previous Story

Το νέο Fedora 25 είναι εδώ

Next Story

Ransomware Crysis; Δωρεάν decryptor από την ESET