Μάθετε τα βασικά της κωδικοποίησης με την Moana της Disney

Η είναι μία παιδική ταινία της στην οποία η εταιρεία βασίστηκε για να παραδώσει μαθήματα κωδικοποίησης σε παιδιά. Έτσι, μόλις κυκλοφόρησε το Moana: Wayfinding With , ένα δωρεάν φροντιστήριο που δίνει στα παιδιά μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της ανάπτυξης λογισμικού, μέσα από ένα απλό γραφιστικό περιβάλλον που θυμίζει παιχνίδι.

disney Moana

Στα βασικά αυτά μαθήματα λογισμικού, ο(η) νεαρός(η) παίκτης πρέπει να καθοδηγήσει την Moana και τον Maui – τους δύο πρωταγωνιστές στην ταινία – μέσα από τον ωκεανό, ώστε να πραγματοποιήσουν το ψάρεμα με την βάρκας τους, αποφεύγοντας τους πειρατές. Η κάθε διαδρομή είναι και ένα επίπεδο και πραγματοποιείται με την κατασκευή μικρών λογικών προγραμματιστικών διαγραμμάτων.

Για να καταστεί ευκολότερη η χρήση του στους νεαρούς , το διάγραμμα γίνονται σύροντας τη σωστή εντολή σε ένα παράθυρο, αντί να τις πληκτρολογούν από μνήμης.

Η web Moana: Wayfinding With Code είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 180 χώρες και σε 23 γλώσσες, δυστυχώς μη συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών.

  Η Binance αγοράζει την FTX

Το σεμινάριο είναι μέρος της Hour Of Code. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με μαθήματα κωδικοποίησης. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Disney έχει ξεκινήσει δίωρα tutorials Κώδικα, με διάφορους χαρακτήρες από τις ταινίες Frozen και . Η εταιρεία αναφέρει ότι συνολικά με τα μαθήματα αυτά έχουν παίζει πάνω από 40 εκατομμύρια μαθητές.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  2  =