Οι νόμιμοι παράνομοι του Silk Road

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ κατάφερε να οδηγήσει στον εισαγγελέα δύο πράκτορες που βρέθηκαν ένοχοι για την κλοπή 820 000 δολαρίων σε από την ναρκο-αγορά .

Ο Shaun W. Bridges παραδέχτηκε την ενοχή του για την παρακράτηση του ποσού.

“Ο κύριος Shaun W. Bridges ανέφερε ότι λυπάται πραγματικά για αυτό που συνέβη” δήλωσε ο δικηγόρος του Bridges, Steve Hale Levin στο .bitcoin Silk Road

“Η απόφασή του να δηλώσει ένοχος αντανακλά την πλήρη αποδοχή της πράξης του και αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση του” (sic).

Ο Shaun W. Bridges ήταν μέλος μιας ειδικής ομάδας που κυνηγούσε τον πρώην διαχειριστή του Silk Road, Ross Ulbricht, και ήταν ο ένας από τους δύο που έκλεψαν Bitcoins από το site.

Συγκεκριμένα συνήθιζε να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του πρώην διαχειριστή Curtis Green για να υποκλέπτει λογαριασμούς των εμπόρων ναρκωτικών με αποτέλεσμα ο UIbricht να αρχίσει να αναζητάει έναν δολοφόνο επί πληρωμή, γιατί είχε υποψιαστεί τον Green για τις κλοπές.

  Πως είναι να ταξιδεύετε με την ταχύτητα του ISS

Η κατηγορία για το συμβόλαιο θανάτου δεν έχει εκδικαστεί ακόμα από το δικαστήριο.

Ο δεύτερος πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ Carl κατηγορείται ότι εκβίαζε τον διαχειριστή του Silk Road, Ross Ulbricht για να κερδίσει το ποσό των 235.000 δολαρίων που τα ήθελε σε ένα λογαριασμό στον Παναμά. Σαν αντάλλαγμα θα του πρόσφερε πληροφορίες για τις δράσεις της αστυνομίας.

Ο Force ζήτησε από τον Ross Ulbricht (και φέρεται ότι τα έλαβε) 925 Bitcoins, (αξίας 90.000 δολαρίων) για να του εκδώσει μια ψεύτικη ταυτότητα και να του δώσει πληροφορίες για την έρευνα.

Ο πράκτορας δεν ήθελε να παραδώσει το κλειδί PGP που χρησιμοποιούσε για τις συνομιλίες του, στο Silk Road (το χρησιμοποιούσε για την κρυπτογράφηση των συνομιλιών του με τον Ulbricht) κάτι που ήταν αρκετά ύποπτο, και έβαλε τους Ομοσπονδιακούς σε σκέψεις.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).