Κυκλοφορεί στο Microsoft Store το LibreOffice για τα Windows 10 με κόστος 2,99 ευρώ

Το LibreOffice, το οποίο θεωρείται η κορυφαία εναλλακτική λύση του Microsoft Office, κυκλοφόρησε και πωλείται στο Microsoft Store για το λειτουργικό σύστημα Windows 10.

LibreOffice

Η κατασκευάστρια εταιρεία του LibreOffice, η The Document Foundation, το διαθέτει ως μια εντελώς δωρεάν σουίτα, ισάξιας του Office, αλλά στο Microsoft Store προσφέρεται στην τιμή των 2,99 ευρώ.

Ενώ η τιμή των 2,99 ευρώ θεωρείται ότι χρησιμοποιείται μόνο για δωρεές, το όνομα του εκδότη δεν είναι το “The Document Foundation” αλλά ένας προγραμματιστής που ονομάζεται “.net”.

Είναι κάπως περίεργη αυτή η περίπτωση, δεδομένου δεν υπάρχει καμμία σχετική ανακοίνωση από την κατασκευάστρια εταιρεία (TDF) και γενικά αν το κατεβάσετε θα αποκτήσετε ακριβώς τα ίδια πράγματα που θα έχετε να εγκαταστήσετε την δωρεάν σουϊτα από την επίσημη σελίδα της “The Document Foundation”. Επιπλέον η εφαρμογή προσφέρεται και δωρεάν από το Store ως δοκιμαστική, που υποτίθεται για να το κρατήσετε μετά το πέρας της χρονικής περιόδου δοκιμής θα πρέπει να πληρώσετε 2,99 ευρώ, αλλά χρήστες αναφέρουν ότι τους επιτράπηκε να συνεχίσουν να το τρέχουν ακόμα και όταν η περίοδος δοκιμής τερματίστηκε.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω σας συνιστούμε να αποφύγετε τη λήψη αυτής της έκδοσης από το Store ή αν το κάνετε, τουλάχιστον μην πληρώσετε για αυτό. Το LibreOffice είναι μία εντελώς δωρεάν σουϊτα και μπορείτε να πάντα να κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του και να απολαύσετε όλες τις δυνατότητές του χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί μία ψεύτικη εφαρμογή του LibreOffice στο Microsoft Store. Έχει ξαναγίνει το 2014.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).