Νέα λύση Light Agent Virtualization της Kaspersky Lab

H Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα της λύση για περιβάλλοντα virtualization, η οποία παρέχει προηγμένη προστασία για πλατφόρμες virtualization της VMware, της Citrix και της Microsoft. Το Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Kaspersky Lab
Η νέα τεχνολογία light agent αποτελεί την πρώτη λύση ασφάλειας της Kaspersky Lab που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τους πελάτες που διαθέτουν πλατφόρμες Microsoft Hyper-V και Citrix XenServer. Επίσης, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει σε πελάτες με πλατφόρμες VMware τη δυνατότητα να επιλέξουν agentless ή light agent προστασία. Σε όρους προστασίας και επιδόσεων, η νέα, light agent λύση της Kaspersky Lab συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τα υπάρχοντα agentless και agent-based μοντέλα ασφάλειας για virtualization.
«Με βάση την έρευνα των ειδικών της Kaspersky Lab, αποστολή μας είναι να εκπαιδεύσουμε τις επιχειρήσεις σχετικά με τους κινδύνους ασφάλειας που σχετίζονται με το virtualization και να προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για να προστατεύσουν το δίκτυό τους», δήλωσε ο Andrey Slobodyanik, Managing Director της Kaspersky Lab για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

«Για κάθε δίκτυο, δεν υπάρχει μια λύση ασφάλειας που να ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες και τις περιστάσεις. Επομένως, προσφέροντας ένα συνδυασμό επιλογών ασφάλειας για τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες virtualization στον κόσμο, η Kaspersky Lab διασφαλίζει ότι οι πελάτες μας προστατεύονται, ενώ παράλληλα αντλούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την επένδυση τους στο virtualization», συμπλήρωσε.
Σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες πρέπει να πάρουν μία απόφαση σχετικά με την προσέγγιση που θα επιλέξουν για την ασφάλεια του virtualization. Θα πρέπει να θυσιάσουν είτε τις επιδόσεις, είτε την ασφάλεια. Τα agentless μοντέλα ασφάλειας προσφέρουν πλεονεκτήματα όσον αφορά στις επιδόσεις, εκτελώντας κάθε εργασία που σχετίζεται με την ασφάλεια εκτελείται σε μια ειδική εικονική συσκευή που βρίσκεται μακριά από το εικονικό μηχάνημα. Ωστόσο, αυτό περιορίζει την ικανότητα του λογισμικού να εκτελεί προηγμένες εργασίες διαχείρισης ασφάλειας και προστασίας δικτύου σε εικονικά τερματικά. Αντιθέτως, η agent-based προστασία (δηλαδή η εγκατάσταση «τυπικών» λύσεων ασφάλειας σε κάθε εικονικό μηχάνημα) φθείρει τους υπολογιστικούς πόρους – μία κατάσταση την οποία προσπαθεί να εξαλείψει κατά κύριο λόγο το virtualization – και μπορεί να μειώσει το ρυθμό ενοποίησης των εικονικών μηχανών και της συνολικής απόδοσης της επένδυσης ενός έργου virtualization.
Προβλήματα όπως το “instant-on gap” μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα για μια agent-based προσέγγιση. Το instant-on gap είναι το «παράθυρο του χρόνου» μεταξύ της δημιουργίας μιας εικονικής μηχανής και της στιγμής που «κατεβαίνει» η τελευταία ενημέρωση ασφάλειας σε κάθε εικονικό μηχάνημα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των ενημερώσεων, η εικονική μηχανή παραμένει ευάλωτη.
Με το νέο μοντέλο light agent της Kaspersky Lab, σχεδόν ολόκληρη η διαδικασία επεξεργασίας λύσεων ασφάλειας που απαιτεί εντατική χρήση πόρων, πραγματοποιείται από μια ειδική εικονική συσκευή σε επίπεδο hypervisor. Με τη διοχέτευση της virtualized κίνησης δεδομένων του δικτύου και των αρχείων μέσα από αυτή την ενημερωμένη συσκευή, οι εικονικές μηχανές απολαμβάνουν αμέσως πλήρη προστασία με τις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού ασφάλειας, τη στιγμή που δημιουργούνται. Επίσης, εξαλείφεται και η ανάγκη προώθησης των περιττών αντίγραφων των anti-malware βάσεων δεδομένων σε κάθε εικονική μηχανή, σε όλο το εύρος του δικτύου. Η έξυπνη λειτουργία σάρωσης της Kaspersky Lab διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει πολλαπλή σάρωση του ίδιου αρχείου, απελευθερώνοντας περισσότερους πόρους του συστήματος. Η νέα λύση παρέχει όλες τις δυνατότητες ασφάλειας που προσφέρει η agentless λύση της Kaspersky Lab, συμπεριλαμβανομένης της ευρετικής ανάλυσης αρχείων και της υποβοηθούμενης από το cloud πληροφόρησης που προσφέρει το Kaspersky Security Network, το οποίο διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τις αναδυόμενες απειλές και τις κακόβουλες εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.
Το Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent περιλαμβάνει ένα μικρό agent λογισμικού σε κάθε εικονική μηχανή. Η προσέγγιση αυτή διαφέρει αρκετά από το παραδοσιακό agent-based μοντέλο, το οποίο απαιτεί τη δέσμευση πόρων. Έτσι, προσφέρονται μεγάλες δυνατότητες ασφάλειας, επιτρέποντας στο Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνογνωσία της Kaspersky Lab πάνω σε θέματα ασφάλειας για την προστασία ενός εικονικού δικτύου. Επιπλέον, αυτό το μικρό agent μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς reboot.
Η Kaspersky Lab θα συνεχίσει να προσφέρει το Kaspersky Security for Virtualization | Agentless (προς το παρόν διατίθεται μόνο για περιβάλλοντα VMware), το οποίο αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για data centers ή τα περιβάλλοντα server που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς και για περιπτώσεις όπου ο σταθερά υψηλός ρυθμός ενοποίησης και αυτόματης προστασίας κάθε νέας εικονικής μηχανής είναι υψίστης σημασίας.
Χρησιμοποιώντας την κονσόλα διαχείρισης Kaspersky Security Center, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν το Kaspersky Security for Virtualization (τόσο την Agentless όσο και τη Light Agent έκδοση) στην ίδια οθόνη που χρησιμοποιείται και για τις λύσεις ασφάλειας της Kaspersky Lab για φυσικές μηχανές. Με αυτόν τον τρόπο, τα στελέχη των τμημάτων Πληροφορικής έχουν πλήρη εικόνα για το φυσικό και το εικονικό δίκτυο, καθώς και τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα ζητήματα ασφάλεια και να ολοκληρώνουν τις καθημερινές διαχειριστικές εργασίες, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν διαφορετικά Interfaces.
Η Kaspersky Lab προσφέρει μια ενιαία άδεια χρήσης για τις λύσεις ασφάλειας virtualization που διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις που αγοράζουν μια άδεια για το Kaspersky Security for Virtualization μπορούν να έχουν πρόσβαση και στο Kaspersky Security for Virtualization | Agentless και στο Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent. Οι ευέλικτες επιλογές αδειοδότησης επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αγοράσουν άδειες είτε «ανά εικονικό μηχάνημα» – με βάση τον ακριβή αριθμό των αναγκαίων αδειών για εικονικούς server και desktop υπολογιστές – είτε «ανά πυρήνα» – με βάση τον αριθμό των πυρήνων CPU που βρίσκονται στο virtualization hardware του πελάτη. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν στις επιχειρήσεις την ευελιξία που χρειάζονται, ώστε να επεκτείνουν το δίκτυό τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kaspersky.com/business-security/virtualization και στο B2B Security Blog της Kaspersky Lab.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.109 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).