Οι Lizard Squad εξηγούν γιατί κατέβασαν το PSN και το Xbox Live

Την ημέρα των Χριστουγέννων, πολλοί παίκτες σε όλο τον κόσμο διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Ο λόγος; Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τροφοδοτούν αυτά τα παιχνίδια, PSN και , ήταν κάτω από μια ομάδα hackers () που ανέλαβαν την ευθύνη.Lizard Squad

Σήμερα, το Xbox Live φαίνεται να λειτουργεί αλλά το PSN είναι ακόμα κάτω, αν και η Sony δήλωσε ότι δουλεύουν για την αποκατάσταση του. Ενώ οι παίκτες περιμένουν να αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο; Τι δεν γνωρίζουμε;

Η πιο σύντομη απάντηση είναι “για την Lulz”, όπως θα έλεγε κάποιος που είναι εξοικειωμένος με την κουλτούρα του Διαδικτύου, εννοώντας “για πλάκα”. Η απάντηση όμως είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Η Daily Dot δημοσίευσε σήμερα μια συνέντευξη με μερικούς από τους Lizard , την ομάδα που ισχυρίζεται ότι κατέβασε τις υπηρεσίες. Φέρεται επίσης να είναι πίσω από μερικές άλλες επιθέσεις ακταά το παρελθόν.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι Lizard Squad κατέβασαν το PSN και το Xbox Live χρησιμοποιώντας επιθέσεις denial-of-service. Όμως, το timing ταιριάζει: η ομάδα ισχυρίστηκε ότι το Xbox Live και το PSN θα δεν θα λειτουργούν τα Χριστούγεννα σχεδόν ένα μήνα πριν ρίξουν τις υπηρεσίες. Θα μπορούσε να ήταν απλώς μια σύμπτωση, αλλά μάλλον δεν είναι. Οι Lizard Squad δήλωσαν ότι κατέβασαν το PSN και το Xbox Live τα Χριστούγεννα για να αποδείξουν την “ανικανότητα” της και της Sony.

“Microsoft and Sony are fucking retarded, literally monkeys computers”

«Η Microsoft και η Sony είναι γαμημένα καθυστερημένοι, και κυριολεκτικά πίθηκοι πίσω από υπολογιστές», δήλωσε ένα από τα μέλη των Lizard Squad στη The Daily Dot. “Θα είχαν καλύτερη τύχη αν προσλάμβαναν κάποιους που ήξεραν τι έκαναν. Αν πήγαιναν από τις φυλακές να προσλάβουν ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί για πράγματα όπως αυτό θα είχαν καλύτερες πιθανότητες πρόληψης τέτοιων επιθέσεων.»

  Worok νέα ομάδα κυβερνοκατασκοπείας

«Αν δούλευα [στη Microsoft ή στη Sony] και είχα ένα αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό θα μπορούσα να σταματήσω εντελώς αυτές τις επιθέσεις», ισχυρίστηκε ένα άλλο μέλος των Lizard Squad. “Θα είχα αγοράσει μεγαλύτερο εύρος ζώνης, ειδικό εξοπλισμό, και θα τον είχα ρυθμίσει σωστά. Είναι δεξιότητα προγραμματισμού. Με μια επίθεση αυτής της κλίμακας θα μπορούσε να είχε πάει εκατομμύρια. Αλλά αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για τη Sony και τη Microsoft.”

[tweet_embed id=548621930606370816]

Σε μια διαφορετική συνέντευξη που έδωσε στο BBC Radio, ένα μέλος των Lizard Squad ρωτήθηκε εάν αισθάνθηκαν ντροπή αφού κατέστρεψαν ουσιαστικά τα Χριστουγέννων των παιδιών.

“Αν ένιωθα ντροπή, θα είχα ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το κάνω”, ήταν η απάντηση. “Με αυτό που κάνουμε, ίσως η εταιρείες μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο», δήλωσε αργότερα, εξηγώντας γιατί οι Lizard Squad κατέβασαν το PSN και το Xbox Live. Αργότερα ανέφερε ότι οι παίκτες πληρώνουν τόσα πολλά χρήματα στις συνδρομές για να παίξουν online, μόνο για διατηρήσει η Microsoft και η Sony αυτές τις υπηρεσίες. Οι Lizard Squad, φαίνεται να είναι πεπεισμένοι ότι αυτό που κάνουν είναι για το «κοινό καλό».

  Επιστροφή στο σχολείο; προστατέψετε τις συσκευές των παιδιών σας

«Δεν μας νοιάζει και τόσο πολύ αν διαταράξουμε τη ζωή του κοινού, διευκρίνισε ένα μέλος του Lizard Squad. “Σίγουραθα μπορούσαν να έχουν μία μέρα χωρίς να παίζουν παιχνίδια. Η επίθεση κράτησε μόλις 12 με 14 ώρες.

Η επικοινωνία μέσω του Twitter και οι συνεντεύξεις, που πραγματοποιούν τα μέλη των Lizard Squad δεν τους φοβίζουν ότι κάποτε θα πιαστούν;

“Υπάρχει μια πιθανότητα να μας πιάσουν, και εγώ προσωπικά δεν ανησυχώ γι ‘αυτό, για να είμαι ειλικρινής,” δήλωσε ένα μέλος των Lizard Squad στη συνέντευξη του BBC. “Αν με πιάσουν, θα με πιάσουν. Ίσως καταλήξω στη φυλακή, ή ίσως θα καταλήξω να βοηθώ  τις επιχειρήσεις να γίνουν καλύτερες.”

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό που κάνουν οι Lizard Squad δεν είναι πραγματικά hacking. Όμως, οι Lizard Squad έχουν μια απάντηση που δεν συμφωνεί.

“Οι επιθέσεις αυτής της κλίμακας, δεν μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόσβαση σε τρελά ποσά χρηματοδότησης ή να είσαι σε θέση να αποκτήσεις πρόσβαση στους υπολογιστές που πήραν μέρος, μέσω hacking … δεν μπορείτε να κάνετε επιθέσεις DDoS από τον υπολογιστή του σπιτιού σας,” δήλωσαν οι Lizard Squad στη συνέντευξη της Daily Dot. “Δεν λειτουργεί.”

Ένα άλλο μέλος των Lizard Squad δεν ακούγεται και τόσο σίγουρος για τις hacking ικανότητές του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο ραδιόφωνο του BBC.

“Δεν θα αποκαλούσαν τον εαυτό μου κορυφαίο hacker. Ξέρω ανθρώπους που είναι πολύ καλύτεροι από μένα. Αλλά νομίζω ότι ξέρω μερικά πράγματα.”

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).