Η Microsoft αποσύρει την Cortana για χάρη των AI

Η Microsoft αφού εισήγαγε στα προϊόντα της μια σειρά από βοηθούς με τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα τερματίσει την υποστήριξη για την αυτόνομη εφαρμογή Cortana των Windows.

Mocrosoft,Cortana,Copilot,Windows

Η Cortana είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα της Microsoft που παρέχει φωνητική βοήθεια και ένα ευρύ φάσμα εργασιών, όπως ορισμός υπενθυμίσεων, δημιουργία συμβάντων ημερολογίου, παροχή ενημερώσεων για τον καιρό και αναζήτηση στον Ιστό.

Αρχικά εισήχθη ως μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows Phone, μετά προστέθηκε και σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, Skype, Android και iOS. Είναι πλέον βαθιά ενσωματωμένο στο οικοσύστημα της Microsoft και σχεδιάστηκε για να συνεργάζεται στενά με άλλα προϊόντα της.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο προσωπικός βοηθός παραγωγικότητας θα αποσυρθεί στα τέλη του 2023, 8 χρόνια μετά τη είσοδό στα Windows 10, το 2015.

Σύμφωνα με την Microsoft:

“Από τα τέλη του 2023, δεν θα υποστηρίζουμε πλέον την Cortana στα Windows ως αυτόνομη εφαρμογή. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε ισχυρές λειτουργίες παραγωγικότητας στα Windows και στο Edge, οι οποίες έχουν αυξημένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο την Cortana στα Windows και ο βοηθός παραγωγικότητάς σας, η Cortana, θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμος στο Outlook για κινητά, στο Teams Mobile, στην του Microsoft Teams και στα δωμάτια του Microsoft Teams.”

Το Windows Copilot μπαίνει στη σκηνή

microsoft 365 copilot
Η υποστήριξη για την εφαρμογή Cortana για κινητά είχε ήδη διακοπεί πριν από δύο χρόνια, στις 31 Μαρτίου 2021.

Η θέση της Cortana ως ψηφιακού βοηθού των Windows έχει ήδη καλυφθεί από το Windows Copilot με τεχνητή νοημοσύνη, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Build.

Ο Ελληνικής καταγωγής Πάνος Πανάι, Chief Product Officer της Microsoft για Windows και συσκευές, αποκάλυψε ότι το Windows Copilot πρόκειται να εισέλθει στη φάση προεπισκόπησης για τα Windows 11 από τον Ιούνιο.

Η Microsoft προτείνει μερικά από τα άλλα προϊόντα της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τα οποία αντικαθιστούν την Cortana και αξιοποιούν τις δυνατότητές της, συμπεριλαμβανομένης της φωνητικής πρόσβασης στα Windows 11 για να ελέγχετε τον υπολογιστή σας με τη φωνή σας, τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing με AI και το Εργαλείο παραγωγικότητας AI, Microsoft 365 Copilot.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Mocrosoft,Cortana,Copilot,Windows

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).