Σμάρι από μύγες κτύπησε το Έβερεστ και το χαμήλωσε 900 μέτρα

Ένα τεράστιο σμάρι από μύγες κτύπησε το Έβερεστ, και το χαμήλωσε κατά 900 μέτρα …

Εν συνεχεία του άρθρου Δολοφόνος AI drone που δεν σκότωσε που αποτελεί σχολιασμό του Προσομοίωση: AI drone σκοτώνει τον χειριστή του σχολιάζονται και παρατίθενται τα εξής :
flies
1ον. Το χειρότερο όλων είναι ότι αποδεικνύεται καθημερινά πως οι μάζες -σε παγκόσμια κλίμακα- είναι πανεύκολα χειραγωγήσιμες.
Αρκεί μια ηλίθια ιδέα για ένα δήθεν … συμβάν, ένας ευφάνταστος τίτλος κάποιου που παθαίνει ρεύση από τα likes των ΜΚΔ και “τσουπ” το πόπολο πέφτει στο κατ' αυτό … γεγονός του στυλ : “έγινε ετούτο κι εκείνο !” συμπληρώνοντας : “το διάβασα στο internet”.
 
2ον. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο κόσμος, ο χυλός που λέει και κάποιος άλλος, παγκοσμίως, απαξιώνει την κοινή λογική, την στοιχειώδη κρίση και τις του και εμφανίζεται ως έτοιμο να δεχθεί οποιαδήποτε βλακεία του πασάρουν, αποδεχόμενο ως θέσφατο ότι σκέφτηκε κάποιος κάνοντας χαβαλέ ή όποιος επιθυμούσε (για άλλη μια φορά) να προκαλέσει σοκ στις μάζες και να τις τιθασεύσει.
 
3ον. Έχοντας άπειρα παραδείγματα τα τελευταία 13 χρόνια πρόκλησης σοκ στις μάζες (σ.σ. ας θυμηθούμε εκφράσεις τηλεοπτικών αστέρων του στυλ :
α) Γιάννη τώρα που ανέβηκαν τα επιτόκια αντασφάλισης, θα καταστραφούμε οικονομικά ;
β) Γιάννη, δεν το πιστεύω, το κόμμα δημιουργήθηκε προχθές [Παρασκευή] και σήμερα Καθαρά Δευτέρα εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να παίρνει ποσοστό 13%
γ) μαζί τα φάγαμε …
δ) Όλγα εμείς που πληρώνουμε τα δάνεια είμαστε βλάκες ;
ε) θα πεθάνουν όλοι από τον ιό που οφείλεται στη βρώση του Παγκολίνου στην Κίνα
στ) είσαστε ψεκασμένοι και εχθροί των συνανθρώπων σας όσοι δεν ακούτε τους επιστήμονες και δεν πάτε για εμβολιασμό και τόσα άλλα, διαπιστώνεται ότι, ΜΙΑ “ΠΑΡΕΑ” κοινωνιολόγων, οικονομολόγων, επιστημόνων, τηλεοπτικών γλαστρών, έχοντας τη συνδρομή των πέριξ τους επικυρίαρχων πολιτικών, επιβάλουν ότι θέλουν, όταν θέλουν, όπως το θέλουν, με αυτοσκοπό
 
i) την πρόκληση σοκ στους λαούς
ii) τον αποπροσανατολισμό τους
iii) την επίτευξη των “σκοπών” των επικυρίαρχων.
 
4ον κάτι που κράτησα για το τέλος του παρόντος. Ειπώθηκε, ψελίστηκε αν θέλετε πως πίσω από την … επίθεση στην τράπεζα θεμάτων, βρίσκονταν Ρώσοι ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να κρυφτεί η αλήθεια της γύμνιας της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα και για να μισήσει ο Ελληνισμός του Ρώσους και τη Ρωσία.
Και ήταν τόσο αλήθεια αυτός ο ψελισμός και το πλασάρισμα του, όσο ήταν αλήθεια και το ότι τα τρόφιμα και τα πράγματα στα (μονοκρατορικά πλέον) super markets ακρίβυναν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
 
Και γιατί έγινε ;
 
Για να αποδεχθεί η μάζα, το πόπολο, οι αμοιβάδες ότι για όλα φταίνε οι κόκκινοι και ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ πως τα τρόφιμα άρχισαν να ακριβαίνουν 5 μήνες ΠΡΟ της μπούκας των Ρώσων στην Ουκρανία !
 
Το στίγμα που ήθελα, που σκέφτηκα να δώσω, το έδωσα. Και δεν θα μακρηγορήσω άλλο γνωρίζοντας όπως όλοι σας ότι :
μπορώ να απαριθμήσω άπειρα παραδείγματα πρόκλησης σοκ, ρομποτικού μιμητισμού και αποπροσανατολισμού των μαζών, εφαρμογής όσων έχουν στο πίσω (σ.σ. στην πραγματικότητα ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ) μέρος του μυαλού τους, οι επικυρίαρχοι. Ποιοι είναι επικυρίαρχοι ; Απλό. Κολοσσοί τεχνολογίας, βιοϊατρικής, πολυεθνικές τροφίμων και απορρυπαντικών, ενεργειακοί γίγαντες, παγκόσμιοι τραπεζίτες, … think tanks κλπ
 
Στο δια ταύτα, -αν μπορείτε- πάψτε να διαβάζετε μόνο τους τίτλους … ειδήσεων και να βγάζετε γνώμη, πάψτε να θεωρείτε πως ότι λέγεται και γράφεται είναι αληθές και προς το συμφέρον σας, πάψτε να λειτουργείτε σαν το κοπάδι προβάτων που όταν βλέπει ότι το πρώτο αρνί να πέφτει στον γκρεμό ακολουθούν και τα υπόλοιπα και πάψτε να πιστεύετε ότι είστε η μύγα μέσ' το γάλα, όσοι σκέπτεστε, κρίνετε, διαφοροποιείστε.
 
Κι έτσι, η επόμενη μέρα, ΙΣΩΣ να είναι καλύτερη της χθεσινής. Ίσως κι όχι. Θα φανεί μελλοντικά και τότε θα επανα-κριθεί η και ο τρόπος της “αντίδρασης” μας.Σε τελική ανάλυση, αν είναι ν' αρχίσουμε να πιστεύουμε όσα διαβάζουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ, τότε ας είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε και τα του τίτλου …
 

Υπόμνημα :

 
ΜΚΔ = μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Εμπειρίες = σφάλματα του παρελθόντος, σύμφωνα με τον Oscar Wilde
Παγκολίνος = ζωάκι που απαντάται στην Άπω Ανατολή. Γιατί έγινε τότε η σχετική αναφορά ; Για να μισήσει ο κάθε αμοιβάδας την Κίνα και τους Κινέζους
Επικυρίαρχος = όστις ΜΗ εμφανής, ασκεί πραγματική κυριαρχία σε υποτελές κράτος, σε υποτελείς λαούς *
*Πριν προτρέξει κάποιος να σκεφτεί αν ως “υποτελές κράτος” νοείται η Ελλάδα, ας αναρωτηθεί ΜΗΠΩΣ ο Αμερικανικός λαός που ΒΛΕΠΕΙ και ΑΚΟΥΕΙ τον κάθε έναν του ηγέτη πρόεδρο, πίσω απ' αυτόν βρίσκονται οι πραγματικοί επικυρίαρχοι που δίνουν “οδηγίες”και , που ΑΠΛΩΣ ξεστομίζονται από τους προέδρους των ΗΠΑ. Της Κίνας. Της Ρωσίας. Της Γερμανίας κοκ
 
Υστερόγραφο :
 
Ας μου συγχωρεθεί η αθυροστομία της υπενθύμισης και παράθεσης του “έχω πηδήξει την μισή Αθήνα” που είχε πει ένας … τύπος και αναπαράγονταν από το σύνολο των ΜΜΕ, την ίδια ώρα που “στο πλάι” όσων ασχολούνταν με το … “πήδημα” του ενός, πηδιόταν μια ολόκληρη χώρα από την έλευση του δεύτερου μνημονίου.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by George Kanellakis

Νεανίας αρκετών δεκαετιών που ακόμη και στα 110 μου χρόνια θα ζω με νεωτεριστικές ιδέες αλλά παλαιές Αρχές

4 Comments

Leave a Reply
  1. Σωστά μιλάς, όλη αυτή η χειραγώγηση οφείλεται στην εξάπλωση του web.

  2. Και με όλα αυτά, που και που βγαίνει και καμία τρολιά για την επικαιρότητα και χαμογελάει το χειλάκι μας.

    Βλέπε:

  3. #ΘΠΟ = Θα Πεθάνουμε Όλοι
  4. Να προσέχεις τον Παντέλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).