Microsoft Edge τι νέο έρχεται το επόμενο διάστημα;

Ο Microsoft Edge κατάφερε πρόσφατα να γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στα desktops σε όλο τον κόσμο, αφού ξεπέρασε τον Mozilla Firefox.

Περιττό να αναφέρουμε, ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της διάθεσης του Microsoft Edge σαν προεπιλεγμένη εφαρμογή των Windows 10, που είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Ταυτόχρονα μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η αλλαγή του κινητήρα του browser αφού πια χρησιμοποιεί τον κινητήρα του Chromium.

Σε αυτό το σημείο, ο Microsoft Edge διαθέτει ένα πακέτο λειτουργιών που είναι παρόμοιο με αυτό που προσφέρει ο Google Chrome, οπότε ορισμένοι από αυτούς που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης της Google μπορεί να αλλάξουν στον browser της Microsoft.

Ωστόσο η Microsoft δεν σταματάει με την ανάπτυξη της εφαρμογής. Ας δούμε τι περιμένουμε να έρθει το επόμενο διάστημα το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10. Πρώτα απ ‘όλα, η Microsoft σχεδιάζει να φέρει την δυνατότητα Ask Cortana που ήταν αρχικά διαθέσιμη στον παλαιό Microsoft Edge στο νέο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτή η λειτουργία είναι ήδη προγραμματισμένη, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να την δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

  Windows 10: ενημερώσεις B, C & D. Προσοχή στο Check for Updates

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η λειτουργία θα είναι αποκλειστική για το πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10, καθώς η ψηφιακή βοηθός της Microsoft δεν είναι διαθέσιμος στο macOS και το Linux (τα οποία θα αποκτήσουν σύντομα το νέο Microsoft Edge).

Στη συνέχεια, η Microsoft φαίνεται να αναπτύσσει εργαλεία για τα αρχεία PDF, τα οποία αναμένεται να τα δούμε κάποια στιγμή τον Ιούλιο. Ο Edge είναι ένα πολύ προηγμένο πρόγραμμα προβολής και επεξεργασίας PDF, οπότε η εταιρεία θέλει να βελτιώσει αυτές τις δυνατότητες με επιπρόσθετα χαρακτηριστικά τους επόμενους μήνες.

Αυτό το καλοκαίρι θα δούμε επίσης και τον συγχρονισμό του ιστορικού περιήγησης μεταξύ διαφόρων συσκευών.

Άλλες προγραμματισμένες λειτουργίες συμπεριλαμβάνουν και την δυνατότητα σημειώσεων κειμένου σε αρχεία PDF, περισσότερα top sites στην σελίδα του New Tab και πολλές επιλογές για την ταξινόμηση των αγαπημένων στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι προσπαθεί να βελτιώσει ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν ακριβώς όπως αναμενόταν να λειτουργήσουν, όπως ο δρομέας του ποντικιού, ο οποίος μερικές φορές εξαφανίζεται.

Αναπτύσσουμε βελτιώσεις που πιστεύουμε ότι θα καλύψουν πολλά από τα ζητήματα που ανέφεραν οι χρήστες, ωστόσο, σας συνιστούμε να υποβάλετε σχόλια μέσω του προγράμματος περιήγησης εάν εξακολουθείτε να παρατηρείτε προβλήματα όπως ο δείκτης του ποντικιού που εξαφανίζεται. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο δρομέας του ποντικιού σας μπορεί να εξαφανιστεί εάν παρακολουθείτε κάποιο βίντεο ή εάν χρησιμοποιείτε το trackpad, αναφέρει η Microsoft.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε όλες τις νέες δυνατότητες πριν από από την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης, ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε μία από τις εκδόσεις προεπισκόπησης που είναι διαθέσιμες για το Microsoft Edge.

  Τι είναι το Miniplayer στο YouTube

Το Canary build για παράδειγμα, προσφέρει ενημερώσεις κάθε μέρα, αλλά είναι και η έκδοση που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ασταθής. Το Dev channel από την άλλη πλευρά, ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ η έκδοση beta ανανεώνεται κάθε έξι εβδομάδες με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

1 Comment

  1. Επίσης ένα πρόβλημα στον δρομέα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις χρήση αριστερού ή δεξί κλικ και εμφανίζεται τυχαία, αν και βλέπω πως τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να κάνεις κλικ στα πλαίσια αποδοχής απορρήτου και σε συνδέσμους με ανακατευθύνσεις σε διαφορετικές ιστοσελίδες…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

23  +    =  24

Previous Story

RedGhost: Linux post-exploitation framework

Next Story

Metasploit: penetration testing πλατφόρμα