Η Microsoft καταργεί το WordPad μετά από 28 χρόνια

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την ανάπτυξη του και ότι αυτό θα καταργηθεί σε μελλοντική ενημέρωση των Windows μετά από 28 χρόνια παρουσίας.

wordpad

Οι παλιοί χρήστες των Windows σίγουρα κάποια στιγμή το έχουν δουλέψει. Το WordPad ήταν και είναι η βασική εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου των Windows, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται έγγραφα με μορφοποιημένο κείμενο και να περιλαμβάνουν εικόνες και συνδέσμους προς άλλα αρχεία.

Το WordPad υπάρχει ενσωματωμένο σε όλα τα συστήματα των Windows από το 1995, από την κυκλοφορία των Windows 95, παρέχοντας στους χρήστες έναν βασικό επεξεργαστή κειμένου και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων ενσωματωμένο στο .

Φυσικά υπάρχει και το Office της Microsoft, αλλά το WordPad είναι ένα πολύ μικρό Word, με εντελώς βασικά χαρακτηριστικά, που βολεύει αν θέλετε να γράψετε μία σημείωση. Στην ανακοίνωσή της η Microsoft προτείνει την εφαρμογή Microsoft Word ως αντικατάσταση για τους χρήστες του WordPad και του Σημειωματάριου, ακόμα και για όσους δεν χρειάζονται υποστήριξη εμπλουτισμένου κειμένου.

Το νέο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα ήταν μια προαιρετική δυνατότητα των Windows από την κυκλοφορία του Windows 10 Insider Build 19551, τον Φεβρουάριο του 2020.

Παρόλο που εξακολουθεί να εγκαθίσταται από προεπιλογή σε όλα τα συστήματα Windows, κατέστη δυνατή η απεγκατάστασή του χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου «Προαιρετικές λειτουργίες».

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

WordPad,Microsoft,Windows,Office,Word

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).