Η Microsoft ετοιμάζει ασφάλεια με AI για το Windows Defender

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Hexadite, μιας εταιρείας που εδρεύει στη Βοστώνη και συνεργάζεται με ερευνητές από το Tel-Aviv του Ισραήλ. Η εταιρεία επικεντρώνεται ειδικά στην ανάπτυξη αυτόματων λύσεων αντιμετώπισης περιστατικών και αποκατάστασης συστημάτων.

Αν με την πρώτη ανάγνωση η εξειδίκευση της εταιρείας σας ακούγεται σαν τίτλος πυρηνικής επιστήμης, αυτό που σχεδιάζει να κάνει η Microsoft με αυτή την εξαγορά είναι να βελτιώσει την Προστασία από Προηγμένες Απειλές στο Windows Defender με αυτόματες δυνατότητες διερεύνησης και αποκατάστασης που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, με την τεχνολογία της Hexadite.Microsoft

Ο τελικός στόχος της Μicrosoft είναι να παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια στα Windows 10, να ενισχύει την προστασία από επιθέσεις zero-day, ransomware και άλλα cyberthreats εκτός από κακόβουλο λογισμικό και του οποίου η ανίχνευση βασίζεται συνήθως σε παλαιούς μεθόδους εντοπισμού.

Όλη η ομάδα της Hexadite θα προσληφθεί από τη Μicrosoft και η εταιρεία θα ενσωματωθεί στον Όμιλο Windows και Devices, πράγμα που σημαίνει ότι θα δοθεί έμφαση στη βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφαλείας στα Windows 10.

“Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε μια νέα γενιά δυνατοτήτων ασφάλειας στους πελάτες μας για να προστατεύουν, να ανιχνεύουν και να ανταποκρίνονται στο συνεχώς εξελισσόμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των cyberthreat”, δήλωσε ο Terry Myerson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Windows και Devices Group της Μicrosoft.

“Η τεχνολογία και το ταλέντο της Hexadite θα αυξήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητές μας και θα μας επιτρέψουν να προσθέσουμε νέα εργαλεία και υπηρεσίες στις ισχυρές λύσεις ασφάλειας των επιχειρήσεων της Microsoft.”

Τώρα που τις είδαν τις “ισχυρές λύσεις ασφαλείας” προσωπικά δεν το γνωρίζω… ίσως με την προσθήκη νέων τεχνολογιών όπως αυτή που αναφέραμε παραπάνω οι χρήστες των Windows να μπορούν να απολαύσουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).