Midjourney : Φτιάξτε φανταστικές εικόνες από κείμενο με AI

Το είναι μία ιστοσελίδα που μέσω της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί εικόνες από περιγραφές κειμένου. Είναι πλέον ανοικτό και στην Ελλάδα.

midjourney

Το Midjourney.com είναι ένα ανεξάρτητο ερευνητικό εργαστήριο που μέσω της τεχνητής νοημοσύνης παράγει εικόνες από περιγραφές κειμένου, παρόμοιες με το DALL-E και το Stable Diffusion του OpenAI. Το εργαλείο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta από τις 12 Ιουλίου 2022 και μόλις άνοιξε τις πύλες του και για την Ελλάδα.

Το Midjourney ιδρύθηκε από τον David Holz, συνιδρυτή της Leap Motion. Η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση των αλγορίθμων της, και αυτή την στιγμή τρέχει η έκδοση 4 alpha.

Το Midjourney είναι επί πληρωμή, αλλά σας προσφέρει μία δοκιμαστική έκδοση 25 κατασκευών φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων των εντολών upscale και variation.

midjourney end

Μπορείτε να μπείτε με πρόσκληση μέσω του καναλιού του στο discord, κάνοντας κλικ εδώ , ή κάνοντας κλικ στο κουμπί “Join the Beta” στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Δεν απαιτεί πλήρη εγγραφή για να ξεκινήσετε την beta έκδοσή του, δηλαδή δεν χρειάζεται να δώσετε email ακόμα και αν σας το ζητήσει. Όμως χωρίς πλήρη εγγραφή δεν θα έχετε αργότερα πρόσβαση στις εικόνες σας.

Για τη δημιουργία εικόνων, θα πρέπει να μπείτε σε ένα οποιοδήποτε κανάλι και να χρησιμοποιήσετε την εντολή /imagine και μετά να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας. Το bot μέσα σε 60 δευτερόλεπτα θα σας επιστρέφει μια τετράδα από δημιουργημένες εικόνες.

Στην εντολή μας για internet guru website tech :: realistic::1 satellite imagery::1 --v 4 μας έδωσε:
midjourney dimitris iguru

Ένα από τα πολλά εργαλεία σύνταξης της εντολής είναι και το ML Prompt Tool, που θα σας βοηθήσει να πείτε σωστά στο bot του Midjourney τι θέλετε να φτιάξετε.

Και φυσικά οι εικόνες που αποδίδει είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα. Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει στο κανάλι μας στο Facebook αρκετές εικόνες από το Midjourney, που συνήθως αφορούν τεχνολογία.

Η εμφάνιση του Midjourney έχει προκαλέσει πολλαπλές διαμαρτυρίες από τους καλλιτέχνες, καθώς υποστηρίζουν ότι η τεχνική νοημοσύνη τους κλέβει τις δουλειές.

Το πρόγραμμα Midjourney χρησιμοποιήθηκε από το βρετανικό περιοδικό The Economist για να δημιουργήσει το εξώφυλλο για ένα τεύχος του Ιούνιου 2022. Στην Ιταλία, η κορυφαία εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε με το Midjourney ένα κόμικ από τον συγγραφέα Vanni Santoni.

Ο Charlie Warzel χρησιμοποίησε το Midjourney για να δημιουργήσει δύο εικόνες του Alex Jones για το ενημερωτικό δελτίο του Warzel στο The Atlantic. Μια εικόνα του Midjourney που ονομάζεται Théâtre d'Opéra Spatial κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ψηφιακής τέχνης στην Κρατική Έκθεση του Κολοράντο 2022. Και τα παραδείγματα γραφής δεν σταματάνε.

Στον αντίποδα, ο ιδρυτής David Holz λέει ότι βλέπει τους καλλιτέχνες ως πελάτες και όχι ως ανταγωνιστές του Midjourney. Ο Holz είπε στο The Register ότι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το Midjourney για γρήγορη δημιουργία πρωτοτύπων καλλιτεχνικών ιδεών, για να δείξουν στους καλλιτέχνες τι θέλουν πριν ξεκινήσουν οι ίδιοι τη δουλειά.

Update: Νέα εντολή a guru serfing at internet with laptop and thinking the website iguru.gr :: cartoon::1 --ar 2:1 --v 4 μας έδωσε το εξής απίθανο:

midjourney iguru

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Midjourney,image,εικόνες,τεχνητή,νοημοσύνη

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).