Τετρα-ελικόπτερο (quadcopter) κινείται με ηλεκτρικά σήματα εγκεφάλου


Ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Μινεσότα, με επικεφαλής τον τεχνικό βιοϊατρικής Bin He, εργάζονται για τη βελτίωση του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας μιας προηγμένης συσκευής διεπαφής εγκεφάλου – υπολογιστή (BCI), η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ενός τετρα-ελικοπτέρου (quadcopter) σαν κατευθυντήριο μέσο πτήσης και θα χρησιμοποιεί τις ωθήσεις του εγκεφάλου και μόνο.

mind-controlled quadcopter

Σε γενικές γραμμές, μια συσκευή BCI έχει μια σειρά από ηλεκτρόδια, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, τα οποία είναι σε θέση να πάρουν και να ερμηνεύσουν τα ηλεκτρικά σήματα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, και θα τα χρησιμοποιούν για να ελέγχουν φώτα, ηλεκτρικές συσκευές, ένα ποντίκι σε μια οθόνη υπολογιστή, αναπηρικά καροτσάκια και προφανώς, quadcopters.

Η ομάδα αναπτύσσει τη συσκευή BCI με την ελπίδα ότι θα μπορούσε κάποτε να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση ατόμων με σοβαρή αναπηρία. Η συσκευή αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF).

Η ομάδα χρησιμοποιεί έναν υποδοχέα του BCI εφοδιασμένο με 64 ηλεκτρόδια, τα οποία είναι ικανά να συλλέξουν πολύ μικρές λεπτομέρειές από την ηλεκτρική δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ένα εξειδικευμένο λογισμικό ερμηνεύει αυτά τα σήματα, και στέλνει τις οδηγίες κατεύθυνσης στο quadcopter μέσω Wi – Fi.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news