MIT: σύστημα τεχνητής νοημοσύνης παρακολουθεί μέσα από τοίχους

Ερευνητές του MIT ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής ς (AI) το οποίο είναι σε θέση να δει μέσα από τοίχους.

Οι δημιουργοί του AI, μια ομάδα επιστημόνων από το Εργαστήριο Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT (CSAIL από το Computer Science and Artificial Intelligence ), αναφέρουν ότι το project RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές λειτουργίες στην καθημερινότητά μας. MIT

Σε ένα έγγραφο που τεκμηριώνει την έρευνα (PDF), το MIT αναφέρει ότι το AI νευρωνική δικτύωση για να διδάξει τις ασύρματες συσκευές να αισθάνονται τη στάση και την των ανθρώπων “ακόμη και από την άλλη πλευρά ενός τοίχου”.

Αυτό το είδος όρασης ακτίνων Χ μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά η ομάδα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Dina Katabi, αναφέρει ότι το νευρικό δίκτυο είναι σε θέση να αναλύσει τα ραδιοτα που αναπηδούν από τους ανθρώπους κατά την κίνησή τους, για να δημιουργήσει μια ψηφιακή εικόνα της θέσης και της κίνησης του ατόμου.

Προκειμένου να αποδείξει τις δυνατότητες του AI, το MIT παρουσίασε το RF-Pose project να μαντεύει πότε μια φιγούρα είναι έτοιμη να καθίσει, να σταθεί και να κινήσει τα άκρα της.

Η πλειοψηφία των σημερινών νευρωνικών δικτύων εκπαιδεύονται με δεδομένα που τροφοδοτούνται στον υπολογιστή με το χέρι. Ωστόσο, η εκπαίδευση με βάση τα ραδιοκύματα ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή πρόκληση.
Για να διδάξουν στο AI πώς να ερμηνεύει αυτά τα σήματα, οι επιστήμονες συνέλεξαν χιλιάδες δείγματα από ασύρματες συσκευές και , που βρισκόταν σε χώρους με ανθρώπους που διεξήγαγαν καθημερινές δραστηριότητες. Οι εικόνες από τις κάμερες μετατρεπόταν σε ψηφιακές κινήσεις και αντιστοιχιζόταν με τα ανάλογα ραδιοσήματα.

To RF-Pose project στη συνέχεια ήταν σε θέση να εκτιμήσει τη στάση και την κίνηση χωρίς την βοήθεια κάποιας ς. Η έκπληξη ήρθε όμως όταν οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η νέα τεχνολογία είχε τη δυνατότητα να δει και πίσω από τοίχους.

Σύμφωνα με το MIT, η εφεύρεση μπορεί έχει πάρα πολλές πρακτικές χρήσεις. Το AI για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διακριτική ηλικιωμένων, κάτι που θα τους επιτρέψει να ζουν ανεξάρτητα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης ή ατυχήματος.

Θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην στη μελέτη και παρακολούθηση της εξέλιξης ασθενειών όπως της νόσου του Πάρκινσον, της σκλήρυνσης κατά πλάκας αλλά και της μυϊκής δυστροφίας.

Η ομάδα του project προσπαθεί αυτή τη στιγμή να μετατρέψει τις 2D φιγούρες σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και συνεργάζεται με επαγγελματίες του ιατρικού τομέα για να διερευνήσει τις της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί αργότερα αυτό το μήνα στο Conference on Computer Vision and Pattern Recognition που θα πραγματοποιηθεί στο Salt Lake City της Utah.

________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Σιγά με το χρησιμοποιούν μόνο για να προσέχουν τους ηλικιωμένους.
    Μόνο σε κοτέτσι θα μπορύμε να έχουμε ιδιωτικότητα και πάλι δεν είναι σίγουρο

  2. Μου αρέσει που το έχουν φτιάξει για να παρακολουθεί ηλικιωμένους. Τελικά μόνο σε κοτέτσι θα γλυτώνουμε την παρακολούθηση και πάλι όχι με τόση σιγουριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).