Παρουσίαση της ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress 2015

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κινητών επικοινωνιών και όχι μόνο, θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, την “Πόλη του Gaudi και πρωτεύουσα της Κινητής Τηλεφωνίας” από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου του 2015.Mobile World Congress 2015

Το ελληνικό εθνικό περίπτερο, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 εκθέτες, παρουσιάζοντας καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για κινητές συσκευές.
Στο ελληνικό περίπτερο που βρίσκεται στο Hall 8.1 (Booth I49), θα παρουσιαστεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τεχνολογιών σε διάφορους τομείς: από μικροηλεκτρονική και χρήσιμες ψηφιακές υπηρεσίες (mPayments, mHealth, mTourism) αλλά και εφαρμογές στο Internet of Things και καινοτόμες λύσεις σε θέματα marketing και διαχείρισης περιεχομένου.

Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν, επίσης, πλήθος υπηρεσίες για χρήστες κινητών συσκευών, όπως mobile broadband υψηλών ταχυτήτων και video streaming, παιχνίδια, λύσεις για επιχειρήσεις, αλλά και εφαρμογές για κινητή τηλεφωνία.
Το ετήσιο Mobile World Congress θεωρείται το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών και το πιο χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής στο Mobile World Congress 2015 που αποτελεί και το φετινό σύνθημά της: “Growing the Ecosystem”, είναι να διευρύνει το ελληνικό οικοσύστημα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, συνδέοντάς το με το παγκόσμιο. Να προωθήσει τις λύσεις που προσφέρουν οι εταιρείες-μέλη της στη διεθνή σκηνή των κινητών επικοινωνιών και να αποδείξει ότι τόσο αυτές, όσο και οι συναφείς υπηρεσίες, εισάγουν σημαντική προστιθέμενη αξία στο παγκόσμιο οικοσύστημα του κλάδου.

Φυσικά, οι εταιρείες και οι φορείς που θα συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο θα επωφεληθούν από την παρουσία τους στη Βαρκελώνη, για να ενισχύσουν τη δικτύωσή τους και τους δεσμούς με πελάτες και εταίρους, με σημαντικές κινήσεις εξωστρέφειας.
Ο χώρος των κινητών εφαρμογών στην Ελλάδα περιλαμβάνει σήμερα περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον 5.000 εργαζομένους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού ή και μεταπτυχιακού τίτλου. Έχουν παρουσία σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο και αρκετές από αυτές παίζουν ηγετικό ρόλο στον τομέα τους.

Παραδοσιακά, τροφοδοτούν τη ΝΑ Ευρώπη με λύσεις και υπηρεσίες στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, όμως ο επόμενος στόχος τους είναι η προώθηση ενός πολύ μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου λύσεων και η διείσδυσή τους στην παγκόσμια αγορά, πλέον, με κεφαλαιοποίηση των τοπικών επιτυχιών τους.
Μεταξύ των υποστηρικτών της αποστολής του ΣΕΚΕΕ, για την προβολή της ελληνικής βιομηχανίας κινητών επικοινωνιών στη διάρκεια του MWC 2015, περιλαμβάνονται το ΙnnovAthens, ο Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ), η ελληνική βιομηχανία ΤΠΕ, Ιδρύματα Έρευνας & Ανάπτυξης, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα & Φορείς, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Την προσπάθεια αυτή έχουν κληθεί να υποστηρίξουν με τη συμμετοχή τους και άλλοι 4 συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας. Αυτή η συνεργασία, αποτελεί τη συνέχιση μιας σειράς εξωστρεφών δράσεων που έχουμε προγραμματίσει και οι 5 επιχειρηματικές ενώσεις (της βιομηχανίας ημιαγωγών, της αεροδιαστημικής, του biocluster και των νεοφυών επιχειρήσεων), με τον τίτλο Σynergies, για το 2014 και 2015.

Οι συνέργειες αυτές ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων εταίρων του χώρου, καθώς διευκολύνουν την προσέγγιση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων διαφορετικής προελεύσεως και τομέα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).