Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει τους ιερείς;

300 άτομα παρακολούθησαν ένα εκκλησιαστικό κήρυγμα που δημιουργήθηκε από το ChatGPT

Τριακόσιοι άνθρωποι παρευρεθήκαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, σε εκκλησία Προτεσταντών, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, και παρακολούθησαν μια εκκλησιαστική λειτουργία που δημιουργήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη.

chatgpt churche

Η λειτουργία δημιουργήθηκε από το ChatGPT και τον Jonas Simmerlein, θεολόγο και φιλόσοφο από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Το chatbot ChatGPT, που προσωποποιείται από ένα avatar σε μια τεράστια οθόνη πάνω από το βωμό, οδήγησε τα περισσότερα από 300 άτομα σε 40 λεπτά προσευχής, μουσικής, κηρύξεων και ευλογιών.

Σύμφωνα με το Associated Press, το chatbot τεχνητής νοημοσύνης ζήτησε από τους πιστούς στην κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Παύλου στη βαυαρική πόλη Fuerth, να σηκωθούν από τα στασίδια και να δοξάσουν τον Κύριο.

Το ChatGPT, που προσωποποιήθηκε από ένα avatar ενός γενειοφόρου μαύρου άνδρα σε μια τεράστια οθόνη πάνω από το βωμό, άρχισε να κηρύττει σε περισσότερα από 300 άτομα που είχαν εμφανιστεί το πρωί της Παρασκευής, για μια πειραματική Λουθηρανική εκκλησιαστική λειτουργία σχεδόν εξ ολοκλήρου από AI.

«Αγαπητοί φίλοι, είναι τιμή για μένα να στέκομαι εδώ και να σας κηρύττω ως την πρώτη τεχνητή νοημοσύνη, στο φετινό συνέδριο των Προτεσταντών στη Γερμανία», είπε ο avatar με ανέκφραστο πρόσωπο και μονότονη φωνή.

Η 40λεπτη υπηρεσία (συμπεριλαμβανομένου του κηρύγματος, των προσευχών και της μουσικής) δημιουργήθηκε από το ChatGPT και τον Jonas Simmerlein, θεολόγο και φιλόσοφο από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Σύμφωνα με τον Simmerlein περίπου το 98% της λειτουργίας είναι προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης.

Μερικές φορές, το avatar που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη προκάλεσε άθελά του γέλια, όπως όταν χρησιμοποιούσε κοινοτοπίες και έλεγε στους εκκλησιαζόμενους με μια νεκρή έκφραση ότι «για να διατηρήσουμε την πίστη μας, πρέπει να προσευχόμαστε και να πηγαίνουμε στην εκκλησία τακτικά».

Μερικοί άνθρωποι βιντεοσκόπησαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση με τα τους τηλέφωνα, ενώ άλλοι κοίταξαν πιο επικριτικά και αρνήθηκαν να ψάλουν δυνατά κατά τη διάρκεια της Προσευχής του Κυρίου.

Sύμφωνα με το άρθρο, h λειτουργία συμπεριλήφθηκε ως μέρος μιας προτεσταντικής συνέλευσης που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης; “Τώρα είναι η ώρα.”

Λάβετε πάντως υπόψη σας ότι ο Προτεστάντες είναι πολύ πιο συντηρητικοί από τους Καθολικούς,  όμως από ότι φαίνεται, στην τεχνολογία είναι αρκετά προοδευτικοί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

chatGPT,AI,church,εκκλησία,τεχνητή,νοημοσύνη

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).