Μεγάλο άλμα για τις χωρητικότητες των σκληρών δίσκων

Αναμένονται 32 TB HAMR στο τέλος του 2023

Η Seagate ανέφερε ότι οι έρχονται νέοι σκληροί δίσκοι με τεχνολογία μαγνητικής εγγραφής με υποβοήθηση θερμότητας (HAMR), θα έχουν για αρχή χωρητικότητα 32TB και θα κυκλοφορήσουν στο τρίτο τρίμηνο του 2023.

hard disk

Η νέα τεχνολογία αναμένεται πολύ σύντομα να αυξήσει την χωρητικότητα στα 40 TB. Εν τω μεταξύ, οι σκληροί δίσκοι HAMR υψηλής χωρητικότητας θα συνυπάρχουν με τους δίσκους 24 TB και 28 TB που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει.

Οι αρχικοί σκληροί δίσκοι 32 TB που βασίζονται σε HAMR από τη Seagate, θα φέρουν 10 πλατό. Αυτή η τεχνολογία HAMR των 10 πλατό και 20 κεφαλών, θα χρησιμοποιηθεί για σκληρούς δίσκους των 36 TB, 40 TB και ακόμη μεγαλύτερης χωρητικότητας στο μέλλον, πιθανώς με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές.

Η Seagate είπε ότι θα λανσάρει τους σκληρούς δίσκους με 30 και πλέον terabyte το τρίτο τρίμηνο του 2023, οπότε αναμένουμε ότι αυτές οι μονάδες δίσκου θα φτάσουν στα ράφια και στα μηχανήματα των παρόχων υπηρεσιών τους επόμενους μήνες.

Εν αναμονή της πλήρους κυκλοφορίας των μονάδων HAMR, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών cloud ενδέχεται να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τους σκληρούς δίσκους 24 TB της Seagate, οι οποίοι βασίζονται στην παραδοσιακή τεχνολογία κατακόρυφης μαγνητικής εγγραφής (PMR) με κεφαλές ανάγνωσης δισδιάστατης μαγνητικής εγγραφής (TDMR).

Η Seagate έχει τονίσει ότι αυτοί οι σκληροί δίσκοι θα είναι οι τελικοί της υψηλής χωρητικότητας δίσκοι που χρησιμοποιούν κάθετη μαγνητική εγγραφή.

Το καλό είναι ότι αυτό συνήθως μειώνει την τιμή των χαμηλότερων μοντέλων. Ας ελπίσουμε ότι όταν οι μονάδες δίσκου 32 tb κυκλοφορήσουν, μπορούμε να πάρουμε μονάδες δίσκου των 16TB για 150 ευρώ ή και λιγότερο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Seagate,hard,disk,σκληρός,δίσκος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).