Η Western Digital ανακοίνωσε σκληρούς δίσκους των 22 TB CMR και 26 TB SMR με 10 πλατό

Η ανακοίνωσε χθες στην εκδήλωση What’s Next Western Digital δύο νέους σκληρούς δίσκους των 22 TB CMR και 26 TB SMR με 10 πλατό και τεχνολογία .

western digital

Η εταιρεία δεν επιθυμεί ακόμα την ανάγκη να φέρει τη μαγνητική εγγραφή με θερμότητα (HAMR). Στην πραγματικότητα, η WD αναβάζει την χωρητικότητα με τις τεχνολογίες energy-assisted PMR (ePMR) και .

Η τεχνολογία ePMR, πολύ απλοϊκά, είναι μία τεχνική που επιτρέπει την προσθήκη περισσότερων bits ανά ίντσα, εφαρμόζοντας ηλεκτρικό ρεύμα στον κύριο πόλο της κεφαλής εγγραφής καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας εγγραφής.

Η τεχνολογία OptiNAND αντίστοιχα ενσωματώνει μια μονάδα flash (EFD) iNAND Universal Flash Storage (UFS) σε περιστρεφόμενες μονάδες δίσκου (πλατό). Για να είμαστε σαφείς, το OptiNAND δεν είναι μία προσωρινή μνήμη flash, αλλά ένα τμήμα της μνήμης flash που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μεταδεδομένων.

Επιπρόσθετα οι νέοι δίσκοι υψηλής χωρητικότητας της Western Digital, είναι γεμισμένοι με ήλιο (τεχνολογία ) ώστε να μειωθούν οι τριβές των κινούμενων μερών. Η κύρια αλλαγή που είναι κοινή και στους δύο δίσκους είναι η στροφή της εταιρείας στα 10 πλατό.

  Δίσκοι NVMe M.2 : Τι είναι και αξίζουν τα λεφτά τους;

Τα 22 TB Ultrastar DC HC570 και 26 TB Ultrastar DC HC670 δοκιμάζονται επί του παρόντος σε υπολογιστές cloud. Για τους κοινούς θνητούς οι μονάδες θα είναι διαθέσιμες το επόμενο τρίμηνο. ΟΙ τιμές τους δεν είναι γνωστές ακόμα.

western,digital,hadr,disk,optiNand,helioseal,epmr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).