Γερμανία: Απαγορεύτηκε η κούκλα Cayla


Γνωρίζετε την κούκλα Cayla; Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές φαίνεται να σταμάτησαν τον εφιάλτη κάθε γονέα μετά την αποκάλυψη ότι hackers μπορούσαν να μετατρέψουν εύκολα μια κούκλα που ονομάζεται “My Friend Cayla” σε συσκευή κατασκοπείας.

Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν τη δυνατότητα σύνδεσης της κούκλας στο Internet, προτρέποντας τους γονείς να απενεργοποιήσουν το διαδραστικό παιχνίδι.Cayla

“Οι κάμερες ή τα μικρόφωνα εκπέμπουν ένα σήμα, και έτσι μπορεί να μεταδώσει δεδομένα χωρίς ανίχνευση, που θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων”, δήλωσε ο Jochen Homann, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων.

Η υπηρεσία τόνισε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην κούκλα Cayla όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, περιμένοντας να το απαντήσεις από την κούκλα, που τις αναζητεί στο διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοια παιχνίδια για να σερβίρουν διαφημίσεις άμεσα στα παιδιά, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη δεδομένο το πόσο ευάλωτα είναι παιδιά είναι σε αυτές τις επιρροές.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι η κούκλα καταγράφει οτιδήποτε πει ένα παιδί αλλά και τα άτομα που υπάρχουν γύρω του.

“Ο κατασκευαστής δεν έχει προστατεύσει επαρκώς την ασύρματη σύνδεση, και το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στην περιοχή για να ακούσει απαρατήρητος τις συνομιλίες.”

Η Genesis Toys, η κατασκευάστρια εταιρεία της κούκλας, αναφέρει ότι εξετάζει τακτικά τα μέτρα ασφάλειας κρυπτογράφησης για την προστασία μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αυτοί παραδέχονται ότι καμία μέθοδος μετάδοσης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου, ή μέθοδος ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Οι σημειώσεις του κατασκευαστή όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν, όχι μόνο για να επιστρέψουν πληροφορίες στα παιδιά μέσω του Google, της Wikipedia και του Weather Underground, αλλά και για βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, για εσωτερικούς σκοπούς της επιχείρησης, όπως τη διεξαγωγή κάποιας έρευνας, για παράδειγμα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news