Νέες δυνατότητες για το Packet Monitor των Windows

Το Packet Monitor (PacketMon) είναι ένα δωρεάν ενσωματωμένο εργαλείο διάγνωσης δικτύου, για τα . με την ενημέρωση Μαΐου 2020 απέκτησε νέες δυνατότητες.

Τα προβλήματα δικτύου μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης της δικτύωσης αλλά και των προηγμένων δυνατοτήτων της, η πολυπλοκότητα της διαδικασίας εντοπισμού σφαλμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά. Υπάρχουν μερικά προηγμένα εργαλεία δέσμευσης πακέτων, όπως το , που βοηθάνε τους προγραμματιστές να διαγνώσουν τα προβλήματα.

Το 2018, η Microsoft παρουσίασε το Packet Monitor (PacketMon), ένα ενσωματωμένο διαγνωστικό εργαλείο δικτύων για Windows. Το PacketMon μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύλληψη πακέτων, ανίχνευση πτώσης πακέτων, φιλτράρισμα πακέτων και καταμέτρηση.

Το Packetmon παρακολουθεί πακέτα σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη διαδικασία δικτύωσης, αποκαλύπτοντας τη διαδρομή του υ. Εάν ένα πακέτο απορρίφθηκε από ένα υποστηριζόμενο στοιχείο, το PacketMon θα αναφέρει αυτό το χαμένο πακέτο.

Πρόσφατα, η Microsoft πρόσθεσε νέες δυνατότητες στο PacketMon στα Windows 10 και Windows 2019 έκδοση (ενημέρωση Μαΐου 2020). Αυτές είναι:

  • Λήψη πακέτων σε πολλές τοποθεσίες από την δικτύωση
  • Ανίχνευση πτώσης πακέτων, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς αιτίας πτώσης
  • Φιλτράρισμα πακέτων με υποστήριξη encapsulation
  • Ευέλικτοι μετρητές πακέτων
  • Παρακολούθηση πακέτων σε πραγματικό χρόνο
  • Καταγραφή μεγάλου όγκου στη μνήμη
  • Συμβατότητα με το Microsoft Network Monitor (NetMon) και το Wireshark (pcapng)
  Η ESET ανακάλυψε ένα Trojan που κλέβει Litecoins

Το PacketMon έχει επίσης τους περιορισμούς του. Υποστηρίζει μόνο Ethernet και δεν συνοδεύεται από ενσωμάτωση του στο Τείχος προστασίας. Επίσης, η αναφορά χαμένων πακέτων είναι διαθέσιμη μόνο για τα υποστηριζόμενα στοιχεία.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Packet Monitor (PacketMon) μέσω του command prompt (απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή) και της εντολής . Πατήστε pktmon help για βοήθεια.

Και εναλλακτικά μέσω του δωρεάν εργαλείου της Micorosft Windows Admin Center, αν το έχετε κατεβάσει στον υπολογιστή σας. Αν δεν το έχετε κατεβάσει μπορείτε να το κάνετε δωρεάν.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


87  +    =  94