Ήρθε το τέλος για το Net Neutrality;

Net Neutrality; ναι καλά… Αν το τέλος της χρηματοδότησης για μελέτες που αφορούν την κλιματική αλλαγή δεν λέει κάτι σε αυτούς που ασχολούνται με το , ίσως ο εκλεγμένος Πρόεδρος Trump μπορεί να τους δώσει ένα πολύ καλό λόγο να ανησυχούν.

Δεν είναι μυστικό Trump δεν είναι φίλος της ουδετερότητας του διαδικτύου (net neutrality). Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donalt Trump, με μια ανακοίνωση μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, περιέγραψε τις δράσεις που θα αναλάβει τις πρώτες 100 ημέρες στον Λευκό Οίκο, ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Υπερειρηνική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (TPP).
Net Neutrality

Πρόκειται για μια φιλόδοξη και αμφιλεγόμενη συμφωνία διεθνούς εμπορίου, την οποία επιθυμούν 12 χώρες, που μαζί καλύπτουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας.

Όσον αφορά τώρα το net neutrality. Σήμερα ο Πρόεδρος φέρεται να γκρέμισε κάθε ελπίδα για ουδετερότητα του διαδικτύου ανακοινώνοντας τον διορισμό δύο προσώπων που έχουν δηλώσει εδώ και καιρό αντίπαλοι του net neutrality, και της FCC: τον Jeffrey Eisenbach και τον Mark Jamison.

Ο Eisenbach είναι ένας πρώην υπάλληλος της FTC που έχει πάρει μέρος σε πολλά tanks που αντιτίθενται ηχηρά στις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες της FCC για την ουδετερότητα του διαδικτύου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που προσπάθησε να μας πείσει μια φορά ότι η των ISPs θα οδηγήσει σε περισσότερες καινοτομίες.

Ο Jamison είναι ένας πρώην λομπίστας και νυν σύμβουλος της Sprint. Ο κ. Jamison είχε αναφέρει:

[μιλάει για το net neutrality και αναφέρει ότι είναι] μια αυξανόμενη σωρεία ρυθμίσεων που συχνά λειτουργούν εις βάρος των επιχειρηματιών και των καταναλωτών.

Και οι δύο είναι σήμερα επιστήμονες στο , μία μη-κομματική δεξαμενή σκέψης. Και οι δύο είναι επίσης σύμβουλοι και, ορισμένοι υποστηρίζουν, ότι είναι λομπίστες, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις ομιλίες του Trump που ανέφεραν ότι θα εξαφανίσει τους λομπίστες και τους συμβούλους ειδικών συμφερόντων από την Washington.

Μια γρήγορη ματιά στην πρώτη που θέλει δίπλα του ο Trump δείχνει ότι αυτοί που ήθελε να ξεφορτωθεί συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, φαίνεται ότι η ουδετερότητα του διαδικτύου είναι στις τελευταίες μέρες της.

Σήμερα έχουμε ένα Ρεπουμπλικανικό συνέδριο που ήθελε απεγνωσμένα να χτυπήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ουδετερότητα του διαδικτύου που εξέδωσε η FCC πέρυσι – και που θα το είχαν κάνει αν δεν φοβόταν ένα βέτο από τον Obama.

Έχουμε ένα εκλεγέντα πρόεδρο που είναι ανοιχτά εχθρικός προς όλη την ιδέα.

Προσθέστε και τους δύο μπράβους που απέκτησε η πρώτη ομάδα του προέδρου και θα δείτε πόσο αληθινή είναι η προοπτική ενός διαδικτύου που εξουσιάζουν ανοιχτά πια οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).