Νέο site για το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης EKT

Με σύγχρονο σχεδιασμό, εμπλουτισμένο περιεχόμενο και νέες υπηρεσίες διατίθεται πλέον το ανανεωμένο site του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr).

Πρόκειται για μία κεντρική πύλη που απευθύνεται τόσο στις κοινότητες της επιστήμης, της έρευνας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων, όσο και σε κάθε χρήστη που αναζητά έγκριτο ψηφιακό περιεχόμενο και αξιόπιστη πληροφόρηση.ekt

O νέος εύχρηστος ιστότοπος (site) έχει σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζεται δυναμικά (responsive design) ανάλογα με τη συσκευή (υπολογιστές, tablets, κινητά). Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις συνεχώς διευρυνόμενες δραστηριότητες και υπηρεσίες του EKT, αλλά και να πλοηγηθεί, με εύκολο και φιλικό τρόπο, στο περιεχόμενο όλων των δικτυακών τόπων, αποθετηρίων και πλατφορμών που έχει αναπτύξει ο φορέας.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου δικτυακού τόπου, που αποτελεί μια ενιαία πλατφόρμα παροχής περιεχομένου με βάση τις αρχές διαλειτουργικότητας, είναι η άμεση πρόσβαση στους τρεις πυλώνες δραστηριοτήτων του ΕΚΤ: Ψηφιακό Περιεχόμενο (econtentΕKT), Δείκτες & Στατιστικά ΕΤΑΚ (metricsΕΚΤ), Έρευνα-Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα (innovationΕΚΤ).

Στον νέο ιστότοπο έχουν ενσωματωθεί σύγχρονες τεχνολογίες αυθεντικοποίησης χρηστών (Single Sign On), ώστε να είναι δυνατή η παροχή εξατομικευμένων και βελτιωμένων υπηρεσιών. Επίσης, παρέχεται δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο 15ήμερο eNewsletter και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, linkedin, youtube) του ΕΚΤ, δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις δράσεις του φορέα, να μοιράζονται το περιεχόμενο και να καταθέτουν σχόλια και εντυπώσεις.

  Διαγράψτε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Twitter

Με γνώμονα την απλότητα και την ευκολία στην πλοήγηση, ο δικτυακός τόπος αναπτύσσεται τόσο γύρω από την ταυτότητα του ΕKT (αποστολή, πολιτικές, έργα, κέντρο τύπου) και τις υπηρεσίες που παρέχει, όσο και γύρω από το δυναμικό κομμάτι της πληροφόρησης στους τομείς που δραστηριοποιείται σε θέματα ψηφιακού περιεχομένου, επιστήμης, έρευνας, καινοτομίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας.

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ενότητες του δικτυακού τόπου είναι:

  • η ενότητα των Εκδόσεων (www.Εkt.gr/el/publications), όπου παρουσιάζονται συγκεντρωμένες όλες οι εκδόσεις του ΕΚΤ με δυνατότητα online ξεφυλλίσματος,
  • η ενότητα του περιοδικού “Καινοτομία, Έρευνα και Τεχνολογία” (www.Εkt.gr/el/magazine), με όλα τα τεύχη σε μορφή pdf και σε εφαρμογή ξεφυλλίσματος, καθώς και με το σύνολο των Αφιερωμάτων – Συνεντεύξεων που έχουν δημοσιευθεί από το 1996 έως σήμερα.
  • η ενότητα των Νέων (www.Εkt.gr/el/news), με δυνατότητες πολλαπλής πλοήγησης στο περιεχόμενο με Θεματικές Κατηγορίες και Tags,
  • η ενότητα των Εκδηλώσεων (www.Εkt.gr/el/events) με όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΕΚΤ (με τις παρουσιάσεις και τα βίντεο των ομιλητών), καθώς και εκδηλώσεις άλλων φορέων σε Ελλάδα & Κόσμο,
  • το Χρονολόγιο (www.Εkt.gr/el/history) όπου παρουσιάζονται σημεία σταθμοί στη μακρόχρονη ιστορία του ΕΚΤ από το 1980 έως σήμερα.
  Manage Wireless Networks της Nirsoft δωρεάν για τα Windows

Σημειώνεται ότι κεντρική θέση στο Εkt.gr κατέχει ο νέος ιστότοπος της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Επιστήμης, Τεχνολογίας & Πολιτισμού (http://library.ekt.gr), ο οποίος παρέχει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων, περιοδικά, ανοικτό περιεχόμενο, βιβλία, λεξικά και μια σειρά διαμεσολαβητικών υπηρεσιών βιβλιοθήκης.

Το νέο site βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες ανοικτού λογισμικού με χρήση καλών πρακτικών SEO, ενώ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του έγιναν με αξιοποίηση των γνώσεων και της εμπειρίας των στελεχών και συνεργατών του, λαμβάνοντας υπόψη και τα σχόλια των χρηστών.

Το ΕΚΤ, με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των χρηστών που αναζητούν περιεχόμενο και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, δημιουργεί στο www.Εkt.gr ένα συνεχώς εξελισσόμενο διαδικτυακό περιβάλλον για πρόσβαση και αναζήτηση ελληνικού ψηφιακού περιεχομένου, υποστηρίζοντας έτσι ενεργά τον ενιαίο χώρο εκπαίδευσης και έρευνας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  2  =