Νέα emoji έρχονται στο Facebook


Ένα μικρό βήμα για την ψηφιακή ισότητα έκανε το Facebook καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρέχει ένα νέο σύνολο από emoji που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το Messenger και συμπεριλαμβάνουν επιλογές στο τόνο του δέρματος και στο φύλο.

emoji

Παλαιότερα το Messenger είχε διαθέσει το emoji like με χρώμα κίτρινο. Πλέον όμως θα είστε σε θέση να επιλέξετε το ίδιο emοji σε άλλες πέντε τόνους του δέρματος, όλες εγκεκριμένες από το Unicode Consortium. Επιπλέον θα έχετε στην διάθεσή σας emοji που εκπροσωπούν διάφορους επαγγελματίες όπως αστυνομικός, κολυμβητής, ή surfer, σε εκδόσεις και αρσενικές και θηλυκές.

Το Facebook επίσης θα περιλαμβάνει και emοji με αδιευκρίνιστο φύλο για όσους δεν επιθυμούν να προσδιορίζουν με σαφήνεια κάποιο συγκεκριμένο φύλο.

Female-emj

Τέλος, θα μπορείτε να διαλέξετε το κόκκινο ως επιλογή στο χρώμα των μαλλιών! Όταν τα νέα emοji κυκλοφορήσουν θα μπορείτε να ορίσετε το προτιμώμενο τόνο στο χρώμα των μαλλιών και του δέρματος σας. Αν δεν το κάνετε τότε αυτόματα θα επιλεγεί το κίτρινο.

Το Facebook αναφέρει ότι ο στόχος αυτών των νέων emοji δεν είναι μόνο να εκπροσωπεί την ποικιλομορφία των χρηστών του, αλλά και για να έχουν ομοιομορφία σε iOS και σε Android. Τα νέα emοji θα κυκλοφορήσουν αύριο σε παγκόσμιο επίπεδο.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news