Η Yahoo αποκαλύπτει επιστολές του FBI


Η Yahoo γίνεται η πρώτη εταιρεία που αποκαλύπτει δημόσια επιστολές της Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (FBI).

fbi yahoo

Σήμερα, η Yahoo ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τρεις επιστολές του FBI για αποκάλυψη δεδομένων και προχώρησε στην δημοσίευση των επιστολών αυτών.

Η εταιρεία αναφέρει σχετικά ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος παραδέχεται δημόσια ότι έχει λάβει τέτοιου είδους επιστολές μετά τις μεταρρυθμίσεις του νόμου των ΗΠΑ περί Ελευθερίας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που πέρασε το περασμένο έτος και δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τις κυβερνητικές απαιτήσεις για συλλογή δεδομένων και να επιτρέψει στις εταιρείες να αμφισβητήσουν τις απαιτήσεις ζήτησης δεδομένων μέσω Επιστολών Εθνικής Ασφαλείας (National Security Letters).

Αν και οι μέχρι στιγμής επιστολές που έχουν δημόσια αποκαλυφθεί παρέχουν πολύ μικρή εικόνα για τα αιτήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η σημερινή γνωστοποίηση ρίχνει περισσότερο φως στην μυστική διαδικασία του FBI για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news