Τι να κάνετε αν τα Windows δείχνουν δύο διαφορετικά γράμματα για τον ίδιο δίσκο

Είναι κάπως σπάνιο πρόβλημα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ενδέχεται να εμφανίσουν το ίδιο σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα δύο φορές χρησιμοποιώντας διαφορετικά γράμματα μονάδας δίσκου.

subst windows

Αυτή η συμπεριφορά είναι συνήθως αποτέλεσμα όταν ένας χρήστης ή πρόγραμμα δημιουργήσει μια εικονική μονάδα δίσκου και την αντιστοιχίσει σε ένα πραγματικό δίσκο σας. Αυτές οι εικονικές μονάδες δεν είναι σαν τους εικονικούς δίσκους που δημιουργούνται με ένα εικονικό λογισμικό, αλλά φέρνουν περισσότερο σαν μια συντόμευση ή σαν ένα συμβολικό σύνδεσμο που παραπέμπει απλά σε μία τοποθεσία.

Η εικονική μονάδα δίσκου δεν εμφανίζεται στο διαχείρισης δίσκων (επειδή δεν είναι ένα πραγματικός δίσκος), αλλά μπορείτε να το αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας τη εντολών. Δείτε παρακάτω πώς.

Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

subst γράμμα_μονάδας_εικονικού_δίσκου /d

Όπου το “γράμμα_μονάδας_εικονικού_δίσκου” είναι το γράμμα αντιστοιχιστεί στη μονάδα. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιο είναι το φυσικό γράμμα της μονάδας δίσκου και ποιο το εικονικό , ανοίξτε τη Διαχείριση δίσκων (για Windows 10 πατήστε δεξί κλικ στην έναρξη και πηγαίνετε στο Διαχείριση δίσκων) και να δείτε ποιο γράμμα εμφανίζεται εκεί. Αυτό που εμφανίζεται είναι η πραγματική μονάδα. Αυτό που δεν εμφανίζεται είναι η εικονική μονάδα δίσκου.

subst2

Στην περίπτωση του παραδείγματός μας, η διαχείριση δίσκων επιβεβαιώνει ότι C: είναι ο πραγματικός μας δίσκος, πράγμα που σημαίνει ότι το G: είναι ο εικονικός δίσκος. Έτσι, η εντολή μας για την αφαίρεση θα γίνει:

subst G: /d

Μόλις πατήσετε το η εικονική μονάδα δίσκου θα πρέπει να εξαφανιστεί αμέσως. Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση των Windows ή οτιδήποτε. Είναι ένα πρόβλημα που δεν εμφανίζεται συχνά, αλλά όταν το κάνει, σίγουρα προκαλεί πανικό, μην κατά λάθος σβηστεί όλος ο φυσικός δίσκος.

Επιπλέον μπορείτε να πληκτρολογήσετε την εντολή subst χωρίς καμία παράμετρο για να δείτε όλους τους εικονικούς δίσκους που έχετε στο σύστημά σας.

subst

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).