Τι να κάνετε αν τα Windows δείχνουν δύο διαφορετικά γράμματα για τον ίδιο δίσκο


Είναι κάπως σπάνιο πρόβλημα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, τα Windows ενδέχεται να εμφανίσουν το ίδιο σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα δύο φορές χρησιμοποιώντας διαφορετικά γράμματα μονάδας δίσκου.

subst windows

Αυτή η συμπεριφορά είναι συνήθως αποτέλεσμα όταν ένας χρήστης ή πρόγραμμα δημιουργήσει μια εικονική μονάδα δίσκου και την αντιστοιχίσει σε ένα πραγματικό δίσκο σας. Αυτές οι εικονικές μονάδες δεν είναι σαν τους εικονικούς δίσκους που δημιουργούνται με ένα εικονικό λογισμικό, αλλά φέρνουν περισσότερο σαν μια συντόμευση ή σαν ένα συμβολικό σύνδεσμο που παραπέμπει απλά σε μία τοποθεσία.

Η εικονική μονάδα δίσκου δεν εμφανίζεται στο εργαλείο διαχείρισης δίσκων (επειδή δεν είναι ένα πραγματικός δίσκος), αλλά μπορείτε να το αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών. Δείτε παρακάτω πώς.

Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

subst γράμμα_μονάδας_εικονικού_δίσκου /d

Όπου το “γράμμα_μονάδας_εικονικού_δίσκου” είναι το γράμμα αντιστοιχιστεί στη μονάδα. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιο είναι το φυσικό γράμμα της μονάδας δίσκου και ποιο το εικονικό , ανοίξτε τη Διαχείριση δίσκων (για Windows 10 πατήστε δεξί κλικ στην έναρξη και πηγαίνετε στο Διαχείριση δίσκων) και να δείτε ποιο γράμμα εμφανίζεται εκεί. Αυτό που εμφανίζεται είναι η πραγματική μονάδα. Αυτό που δεν εμφανίζεται είναι η εικονική μονάδα δίσκου.

subst2

Στην περίπτωση του παραδείγματός μας, η διαχείριση δίσκων επιβεβαιώνει ότι C: είναι ο πραγματικός μας δίσκος, πράγμα που σημαίνει ότι το G: είναι ο εικονικός δίσκος. Έτσι, η εντολή μας για την αφαίρεση θα γίνει:

subst G: /d

Μόλις πατήσετε το Enter η εικονική μονάδα δίσκου θα πρέπει να εξαφανιστεί αμέσως. Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση των Windows ή οτιδήποτε. Είναι ένα πρόβλημα που δεν εμφανίζεται συχνά, αλλά όταν το κάνει, σίγουρα προκαλεί πανικό, μην κατά λάθος σβηστεί όλος ο φυσικός δίσκος.

Επιπλέον μπορείτε να πληκτρολογήσετε την εντολή subst χωρίς καμία παράμετρο για να δείτε όλους τους εικονικούς δίσκους που έχετε στο σύστημά σας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

subst


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news