Η Google ετοιμάζει τον καλύτερο AI βοηθό που είχαμε ποτέ


Η Google δημοσιεύει εκατοντάδες ερευνητικές εργασίες κάθε χρόνο που καλύπτουν σχεδόν τα πάντα. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς και διαφορετικούς αλγόριθμους, που έχουν σαν στόχο να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Έτσι αυτή τη στιγμή “ψήνεται” ένα νέο επερχόμενο project που ετοιμάζεται να παρουσιαστεί αργότερα αυτό το μήνα. Επιδιώκει να μας δώσει τον καλύτερο βοηθό AI (τεχνητής νοημοσύνης) που είχαμε ποτέ.Artificial Intelligence google

Μπορεί να έχετε ήδη συναντήσει τη δυσκολία όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το Google Now, και δεν είστε συνδεδεμένοι στο Web.

Έτσι, η ομάδα του Google Research προσπαθεί να αναπτύξει ένα νέο, εξατομικευμένο σύστημα για τις φωνητικές εντολές, και την υπαγόρευση, που λειτουργεί μέσα στη συσκευή σας, αντί να ζητάει τη βοήθεια κάποιου διακομιστή. Όλο αυτό χωρίς να χρειάζεται πάρα πολύ χώρο στη συσκευή σας.

Για να εκπαιδεύσει το νέο project, χρησιμοποιούνται γύρω στις 2.000 ώρες ανώνυμων φωνητικών αναζητήσεων της Google, συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ χρησιμοποιείται παράλληλα και θόρυβος από το YouTube για να μιμηθούν τις θορυβώδεις συνθήκες της πραγματικής ζωής.

Με την εφαρμογή μια σειρά πολύπλοκων υπολογιστικών μοντέλων και αρκετή συμπίεση στα αρχεία, ούτως ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατό λιγότερο χώρο στο δίσκο, η ομάδα έχει καταλήξει σε ένα τοπικό φωνητικό σύστημα που τρέχει κατά μέσο όρο επτά φορές ταχύτερα από ό, τι σε πραγματικό χρόνο σε ένα Nexus 5, ενώ χρησιμοποιεί μόλις 20,3 MB.

Όπως και με τις φωνητικές εντολές του Google Now, μπορεί να χειριστεί τα κύρια ονόματα και άλλες πληροφορίες από τη συσκευή για να εκτελέσει ειδικά καθήκοντα, όπως την αποστολή ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια επαφή. Οι οδηγίες μπορούν να καταγραφούν, και αποθηκεύονται σε περίπτωση που δεν είστε online.

Τα αποτελέσματα του νέου project θα παρουσιαστούν στο 41ο International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing, το οποίο θα αρχίσει στις 20 Μαρτίου.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news