Ανανεωμένο Kaspersky Password Manager

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα έκδοση του “freemium” προϊόντος της Kaspersky Manager. Η λύση προσφέρει στους χρήστες απομακρυσμένη πρόσβαση στους κωδικούς τους μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο portal “My Kaspersky”, αυτόματο έλεγχο ασφαλείας για τους εισαγόμενους κωδικούς πρόσβασης, φωνητικό έλεγχο και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Η ασφάλεια του λογαριασμού ανησυχεί τους χρήστες του Διαδικτύου περισσότερο από κάθε άλλη πτυχή της ψηφιακής τους ζωής. Kaspersky Password Manager

Σύμφωνα με έρευνα, το 70% των ερωτηθέντων γνωρζει και ανησυχεί για το ενδεχόμενο παραβίασης του λογαριασμό του, ανησυχία η οποία βρίσκεται στην υψηλότερη θέση ανάμεσα στις ενδεχόμενες ψηφιακές απειλές. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια λογαριασμών: κακόβουλα λογισμικά που κλέβουν κωδικούς πρόσβασης (69%) και κίνδυνοι για λογαριασμούς που περιέχουν οικονομικές πληροφορίες (65%). Σε ερώτηση σχετικά με τον τύπο των δεδομένων στα οποία θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση ψηφιακοί εγκληματίες, οι χρήστες δήλωσαν για ακόμα μία φορά ότι ανησυχούν περισσότερο για τους κωδικούς πρόσβασης (50%). Ακόμη και οι ιδιωτικές και τα βίντεο είναι λιγότερο σημαντικά, με μόλις το 24% των ερωτηθέντων να ανησυχεί για αυτά.

Η ανησυχία αυτή δεν είναι αβάσιμη: σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 18% των χρηστών, δηλαδή, σχεδόν ένας στους πέντε, έχει έρθει αντιμέτωπος με προσπάθειες παραβίασης των λογαριασμών του από ψηφιακούς εγκληματίες κατά τη διάρκεια περιόδου 12 μηνών. Είναι σημαντικό ότι, σύμφωνα με τα ίδια τα θύματα, οι λογαριασμοί συχνότερα παραβιάζονται απλώς μαντεύοντας τον πρόσβασης (40% των περιπτώσεων). Αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πόσοι χρήστες παραμελούν σήμερα τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και αδυνατούν να τους αποθηκεύσουν με ασφάλεια.

«Η συμπεριφορά του χρήστη είναι κατανοητή – στις μέρες μας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δεκάδες διαφορετικούς λογαριασμούς (, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τράπεζες, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ανταλλαγής μηνυμάτων κ.α.). Είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε και να απομνημονεύσουμε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Ωστόσο, υπάρχουν εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για τέτοιες καταστάσεις: μπορούν να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που είναι διαφορετικοί για κάθε υπηρεσία, τους αποθηκεύουν με ασφάλεια, τους συγχρονίζουν σε διάφορες συσκευές και αυτόματα τους εισάγουν σε φόρμες διαφόρων ιστοσελίδων. Ο χρήστης πρέπει να θυμάται μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης αντί για δεκάδες διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης. Οι εφαρμογές αυτές καθιστούν ασφαλείς τους λογαριασμούς σας και ελευθερώνουν μνήμη για άλλα πράγματα», δήλωσε η Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management της Kaspersky Lab.

Το Kaspersky Password Manager είναι μια τέτοια λύση. Εκτός από τις βασικές λειτουργίες, η ενημερωμένη έκδοση του μπορεί να εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης από άλλες παρόμοιες λύσεις, να δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για PC και Mac και να ελέγχει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν εισαχθεί από τους χρήστες έτσι ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι ασφαλείς.

Οι χρήστες του νέου Kaspersky Password Manager θα έχουν επίσης τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στους κωδικούς πρόσβασής τους, μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο portal “My Kaspersky”, σε περίπτωση που η εφαρμογή δε μπορεί να εγκατασταθεί ή πρέπει να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης στη συσκευή κάποιου άλλου. Η ανεύρεση του απαραίτητου κωδικού πρόσβασης είναι τώρα ευκολότερη από ποτέ με φωνητικό έλεγχο για το Google Chrome.

Όλες οι νέες λειτουργίες είναι τώρα διαθέσιμες για PC και Mac. Επιπλέον, οι χρήστες του νέου MacBook Pro μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση και για να «κατεβάσετε» τη δωρεάν έκδοση του Kaspersky Password Manager, μπορείτε να ακολουθήσετε το : https://kas.pr/kpm_pr

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).