Έρχεται το USB 3.2 με διπλάσιες ταχύτητες


To USB 3.0 Promoter Group ανακοίνωσε το νέο USB 3.2, μια σταδιακή ενημέρωση που φέρνει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως διπλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων χωρίς αναβάθμιση καλωδίου.

Με άλλα λόγια, οι συσκευές θα έχουν τις διπλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα καλώδια, χάρη σε μια εφαρμογή που ήταν διαθέσιμη από τότε που ξεκίνησε το αρχικό πρότυπο USB Type-C.USB 3.2

Συγκεκριμένα, τα καλώδια USB Type-C σχεδιάστηκαν από την αρχή για να υποστηρίξουν τη λειτουργία multi-lane, αλλά το USB 3.2 είναι το πρώτο που εκμεταλλεύεται πλήρως αυτή την εφαρμογή.

Έτσι τα USB 3.2 hosts και οι συσκευές USΒ θα σχεδιάζονται σαν λύσεις multi-lane, προσφέροντας δύο διαφορετικές προσεγγίσεις: είτε 2 lanes των 5 Gbps είτε με 2 lanes των 10 GbΒps.

Μεταξύ των δύο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποια προσέγγιση θα επιλέξουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές συσκευών, ειδικά επειδή μια συσκευή αποθήκευσης USΒ 3.2 θα προσφέρει απόδοση μεταφοράς δεδομένων που υπερβαίνει τα 2 GB ανά δευτερόλεπτο όταν χρησιμοποιείται κάποιο καλώδιο USΒ τύπου-C που είναι πιστοποιημένο για SuperSpeed USΒ 10 Gbps.

“Όταν κυκλοφορήσουμε στην αγορά το USB Type-C, σκοπεύαμε να εξασφαλίσουμε ότι τα καλώδια και οι υποδοχές USB Type-C έχουν πιστοποιηθεί για SuperSpeed ​​USΒ ή SuperSpeed ​​USΒ 10 Gbps, για να παράγουν, την υψηλότερη απόδοση στο USΒ καθώς αναπτύχθηκαν νέες γενιές USΒ 3.0 δήλωσε ο Brad Saunders, Πρόεδρος του USΒ 3.0 Promoter Group. “Η ενημέρωση USΒ 3.2 προσφέρει το επόμενο επίπεδο απόδοσης.”

Το USΒ 3.0 Promoter Group περιλαμβάνει κορυφαία μέλη όπως η Microsoft, η Apple, η Intel, η HP και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, η Microsoft δεν βλέπει ακόμα το USΒ 3.0 σαν ένα ώριμο πρότυπο, και αρνείται να το εφαρμόσει στα τελευταία μοντέλα του Surface, αναφέροντας ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση στους πελάτες.

Η Microsoft ανέφερε ότι αν δεν χρησιμοποιηθεί το σωστό καλώδιο, οι πελάτες θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τις επιδόσεις τους, κάτι που θα οδηγούσε τελικά σε περισσότερη κριτική κάτι που θα επηρέαζε την εικόνα τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της εταιρείας στο σύνολό της.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news