Το NirSoft προσφέρει δύο νέα offline εργαλεία μητρώου για Windows

Δύο νέα portable εργαλεία μητρώου για προσφέρει δωρεάν η Nirsoft με τα ονόματα OfflineRegistryFinder και OfflineRegistryView τα οποία στοχεύουν στην εκτός σύνδεσης προβολή και την αναζήτηση αρχείων μητρώου.

Nirsoft

Τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν φορτώνουν το μητρώο από το λειτουργικό σύστημα των Windows, καθώς αναζητούν αντίγραφα ή στιγμιότυπα αυτού και εργάζονται χωρίς να επεμβαίνουν στο τρέχον λειτουργικό αρχείο της . Σημειώστε ότι τa προγράμματα δεν λειτουργούν με τα αρχεία του Registry που τυχόν έχετε δημιουργήσει με το βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου των Windows.

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο επεξεργαστή μητρώου των Windows (regedit) για τη διαχείριση του τρέχοντος αρχείου μητρώου, είναι συχνά πολύ πιο γρήγορο και ασφαλές να εργαστείτε με offline αντίγραφα.

OfflineRegistryFinder
Το OfflineRegistryFinder είναι ένα portable πρόγραμμα για συσκευές Windows. Δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί από οποιαδήποτε θέση. Το πρόγραμμα είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows ξεκινώντας από τα Windows XP μέχρι και την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Η εφαρμογή παρέχεται ως έκδοση 32 bit και 64 bit.

Το OfflineRegistryFinder σάς παρέχει την δυνατότητα να σαρώσετε αρχεία μητρώου που είναι αποθηκευμένα σε εξωτερικές μονάδες δίσκου και να βρείτε συγκεκριμένα κλειδιά μητρώου, τιμές ή δεδομένα. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας μπορούν να εξαχθούν ως αρχεία μητρώου (.reg) για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή εισαγωγής χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο επεξεργαστή μητρώου των Windows.

Η εφαρμογή που προς το παρόν δεν υποστηρίζει Ελληνικά, στην εκκίνησή της εμφανίζει το παράθυρο διαμόρφωσης αναζήτησης. Εκεί μπορείτε να καθορίσετε την διαδρομή που βρίσκονται τα αντίγραφα της Registry. Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να δημιουργήσετε ένα στιγμιότυπο του μητρώου (το μητρώο του συστήματος στο οποίο εκτελείται το πρόγραμμα). Σημειώστε ότι η τελευταία επιλογή απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα καθορισμού παραμέτρων αναζήτησης για τη χρήση της λειτουργικότητας του προγράμματος. Παρέχονται οι ακόλουθες επιλογές:

  • Ορίστε ένα χρονικό εύρος αναζήτησης κλειδιών μητρώου, π.χ. 10 ημέρες ή “από” και “έως” τιμές ημερομηνίας και ώρας.
  • Ορίστε τύπους που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην αναζήτηση: ονόματα κλειδιών, ονόματα τιμών, τιμές.
  • Προσθέστε μία ή περισσότερες συμβολοσειρές αναζήτησης και καθορίστε εάν τα κλειδιά μητρώου ή οι τιμές θα πρέπει να περιέχουν τις συμβολοσειρές ή να ταιριάζουν ακριβώς.
  • Αναζητήστε δυαδικές ή τιμές.
  • Ορίστε τον μέγιστο αριθμό στοιχείων του μητρώου που θα σας επιστρέφονται ως αποτελέσματα από το πρόγραμμα.
  • Το OfflineRegistryFinder σαρώνει τα φορτωμένα αρχεία για τις αντιστοιχίσεις και τα εμφανίζει όλα στο κύριο παράθυρό του. Η διαδικασία σάρωσης είναι αρκετά γρήγορη και όλες οι επισκέψεις εμφανίζονται σε μεμονωμένες γραμμές στη διεπαφή.
  Κλωνοποίηση HDD δίσκου σε SSD

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζονται με το πλήρες κλειδί μητρώου, τον τύπο είδους (Item type) , το όνομα τιμής, τον τύπο ( type), το μήκος, την πραγματική τιμή, τον χρόνο τροποποίησης του κλειδιού και το αρχείο μητρώου στο οποίο βρέθηκε.

Ένα κλικ στην κεφαλίδα κάθε στήλης ταξινομεί ανάλογα τα δεδομένα. Μπορείτε να εξαγάγετε ένα, πολλαπλά ή και όλα τα κλειδιά μητρώου σε ένα αρχείο .reg. Απλά επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να αποθηκεύσετε και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στην επιλογή και επιλέξτε το “export selected items to .reg file” (εξαγωγή επιλεγμένων στοιχείων σε αρχείο .reg) από το μενού περιβάλλοντος.

OfflineRegistryView
Το OfflineRegistryView είναι απλώς ένα πρόγραμμα εμφάνισης για αρχεία μητρώου που υποστηρίζει και αναζήτηση. Είναι επίσης συμβατό με τις εκδόσεις 32-bit και των Windows ξεκινώντας από τα Windows XP μέχρι τις πιο πρόσφατες υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τα Ελληνικά, είναι portable και μπορεί να εκτελεστεί από οποιαδήποτε τοποθεσία. Πρέπει να του καθορίσετε την διαδρομή ενός στιγμιότυπου αρχείου μητρώου για να το διαβάσει. Δεν περιλαμβάνει την επιλογή δημιουργίας στιγμιότυπου μητρώου του τρέχοντος συστήματος. Αν πρέπει να το δημιουργήσετε ένα στιγμιότυπο, χρησιμοποιήστε το OfflineRegistryFinder.

  Αφαιρέστε τις πληροφορίες σας από την αναζήτηση της Google

Το πρόγραμμα εμφανίζει στην καρτέλα του τα δεδομένα ενός επιλεγμένου βασικού κλειδιού. Μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό βάθος κλειδιού για να συμπεριλάβετε ή να αποκλείσετε τα δεδομένα των υπο-κλειδιών. Υπάρχει η επιλογή για την αποθήκευση δεδομένων σε αρχείο .reg, αλλά δεν είναι δυνατή η απευθείας αντιγραφή δεδομένων από τη καρτέλα που εμφανίζεται μπροστά σας.

Συνοπτικά
Το OfflineRegistryView και το OfflineRegistryFinder είναι δύο εξειδικευμένα προγράμματα της Nirsoft. Ορισμένοι χρήστες ίσως να προτιμούσαν μια ενιαία εφαρμογή με τα δύο αυτά προγράμματα καθώς θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα. Όπως και να έχει, τα προγράμματα λειτουργούν καλά και παρέχουν ακριβώς τη λειτουργικότητα που θα περιμένατε από αυτά.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


15  +    =  17