Η δωρεάν υπηρεσία no-ip έχει νομικά προβλήματα

no-ip

Αν τε την δωρεάν υπηρεσία no-ip για dynamic ips, είτε για τον υπολογιστή σας είτε για τον σας, τσεκάρετε την σύνδεση σας γιατί αρκετά subdomains δεν εργάζονται από χθες.

Η γνωστή υπηρεσία που έχει ιστορία 14 χρόνων στο κάνει λόγo στο blog της ότι η Microsoft ακολουθώντας μία Αμερικάνικη ομοσπονδιακή δικαστική απόφαση έκλεισε 22 από τα πιό γνωστά domains της noip με την αιτιολογία ότι ορισμένα από τα sundomains αυτών χρησιμοποιούνται  από δημιουργούς κακόβουλου λογισμικού.

Ενημερωτικά η υπηρεσία no-ip μέσα από την ιστοσελίδα της noip.com σας παρέχει δωρεάν την δυνατότητα να συνδέσετε το router σας μαζί της και να αντιστοιχίσετε κάποιο με την εκάστοτε ip σας. Με λίγα λόγια όσοι έχετε dynamicc ip , ip δηλαδή που αλλάζει νούμερο συνεχώς, μπορείτε να την κάλείτε από μακρυά χρησιμοποιώντας domains του τύπου iguru.redirectme.com ή piasemia.servebeer.com

Τα 22 domains είναι κάτω από εχθές 30 Ιουνίου, και κάνεις δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Στο άρθρο τους στο blog αναφέρουν: “Ήρθαμε σε επαφή με τη Microsoft σήμερα. Ισχυρίζονται ότι η πρόθεσή τους είναι μόνο να φιλτράρουν τα γνωστά κακά hostnames σε κάθε κατασχεθέντα domain, ενώ θα συνεχίσουν να επιτρέπουν τα καλά hostnames να εργάζονται. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Προφανώς, η υποδομή της Microsoft δεν είναι σε θέση να χειριστεί τα δισεκατομμύρια των ερωτημάτων από τους πελάτες μας. Τα εκατομμύρια των αθώων χρηστών αντιμετωπίζουν διακοπές στις υπηρεσίες τους, λόγω της προσπάθειας της Microsoft για την αποκατάσταση hostnames που συνδέονται με μερικούς κακούς παράγοντες.”

Είναι κρίμα πάντως γιατί η no-ip είναι μία από τις εναπομείναντες δωρεάν υπηρεσίες, ειδικά τώρα που μία άλλη μεγάλη  παρόμοια υπηρεσία, η dyndns ζητάει πλέον χρήματα.

———————————

: Νέα ανακοίνωση στις 3 Ιουλίου 2014 στο Blog της εταιρείας αναφέρει ότι όλα τα domains επανήλθαν σε λειτουργία. Η λειτουργία τους όμως μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και 24 ώρες μέχρι να ενημερωθούν οι DNS servers στην χώρα σας. Αυτή είναι μία καλή είδηση μιά και είδαμε ξανά επιτέλους να δουλεύει το link της dynamin ip μας στο router μας. :)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).