Η Ελβετία θα επιτρέψει τα Torrent downloads για προσωπική χρήση και θα μπλοκάρει ιστοσελίδες

Torrent

για όλους; Οι Ελβετοί ετοιμάζονται να κάνουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας να συμβαδίζουν με την νέα εποχή και φαίνεται ότι κατά τους επόμενους μήνες, ένα νέο νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο κοινό για διαβούλευση.

Σύμφωνα με το TorrentFreak , το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μερικά βασικά σημεία που αφορούν τη χρήση , την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα. Το σκηνικό δείχνει μάλλον οι Ελβετοί να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση από τις άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, επιλέγοντας να επιτρέπουν στους του διαδικτύου να κατεβάσουν περιεχόμενο για προσωπική χρήση, ανεξάρτητα από τον τύπο του περιεχομένου.

pirates

Ωστόσο, το ανέβασμα παράνομου περιεχομένου σε ιστοσελίδες BitTorrent θα θεωρείται παράνομη, και οι “προφανώς παράνομες ιστοσελίδες” θα πρέπει να αποκλειστούν.

Η διεθνής κοινότητα, και ειδικότερα οι ομάδες των MPAA και RIAA που προσπαθούν να προστατεύσουν τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων, πιέζουν την Ελβετία να λάβουν μέτρα κατά της διαδικτυακής πειρατείας.

Η Διεθνής Πνευματική Ιδιοκτησία έχει επίσης προχωρήσει τόσο πολύ που δεν διστάζει να πει ότι η χώρα έχει γίνει ένα ελκυστικό καταφύγιο για τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παράνομη δραστηριότητα και ότι είναι σημαντικός εξαγωγέας πειρατικού περιεχομένου.

  Η αρχαιότερη εικόνα ενός φαντάσματος

Φυσικά, δεν είναι ασυνήθιστο για τους εν λόγω οργανισμούς να διαμαρτύρονται για τη εκάστοτε νομοθεσία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από μία ή την άλλη χώρα, αντί να χρησιμοποιούν το χρόνο τους να βρουν τρόπους για την εφαρμογή προσιτών μεθόδων έτσι ώστε οι λάτρεις του είδους να αποκτήσουν πρόσβαση σε ταινίες και μουσική μέσω της νομικής οδού.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει εργαστεί σε ένα νομοσχέδιο που θα είναι για δημόσια διαβούλευση έως το τέλος του . Σε αυτό, θα προσπαθήσουν να τους κάνουν όλους ευχαριστημένους. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να βελτιώσουν τα πράγματα για τους δημιουργούς πνευματικού περιεχομένου, αλλά και να ταιριάζει επάνω στους καταναλωτές.

Ως εκ τούτου, όταν θα έρθει το νέο νομοσχέδιο, είναι πολύ πιθανό να είναι νόμιμο να κατεβάσετε πνευματικό υλικό για προσωπική χρήση, αλλά το ανέβασμα θα τεθεί εκτός νόμου.

Είναι βέβαια ασαφές κατά πόσον το ταυτόχρονο μαζί με το ενός torrent, για παράδειγμα, χαρακτηρίζεται ως «ανέβασμα» ή αν ο όρος αναφέρεται αυστηρά στο να τεθεί παράνομο ένα αντίγραφο μιας ταινίας ή ενός άλμπουμ σε μία ιστοσελίδα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


80  +    =  89