Νόμιμη λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ από τον παγκόσμιο ιστό

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τους πολίτες της Ευρώπης, το κέντρο εξουσίας της οποίας πλέον αποφασίζει γι αυτούς ποιο περιεχόμενο της ενημέρωσης είναι το συμβατό στην κεντρική  γεωπολιτική της.
censorship
Η δημοσιογραφία πρέπει να είναι ελεύθερη και ο πολίτης να έχει την παιδεία να κάνει ανάγνωση των ειδήσεων και απόψεων ώστε να βγάζει το ελεύθερο και αβίαστο συμπέρασμα του.
Η σύγκριση των δύο απόψεων μέσω αντικειμενικών κριτηρίων είναι το γνώρισμα της ελεύθερης και παραγωγικής σκέψης που εδράζει στο πλαίσιο της ελευθερία τους λόγου.
Η παιδεία του Ευρωπαίου πολίτη  είναι λοιπόν το ζητούμενο και η βάση ώστε να διατηρούμε την ανθρώπινη κοινωνία σε ένα επίπεδο αντίστοιχο των προσδοκιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως αυτός γεννήθηκε από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και διαμορφώθηκε στον Διαφωτισμό και διδάχθηκε σε εμάς.
Αποδεδειγμένα στην ιστορία της ηπείρου μας, οι εποχές των οποιοδήποτε απαγορεύσεων έφεραν τις πιο μελανές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.
Ας προσπαθήσουμε ως στάση ζωής να είμαστε απερίσπαστοι σ αυτό που η βρετανίδα συγγραφέας  Έβελιν Μπίατρις Χολ (βιογράφος του Βολταίρου) έγραψε:

“Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”

Το Συμβούλιο της ΕΕ έλαβε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, μέσω των οποίων αναστέλλουν επειγόντως τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του Sputnik και του RT/Russia Today σε όλα τα ευρωπαϊκά μέλη κράτη της ΕΕ ή που κατευθύνονται προς την ΕΕ μέχρι να τερματιστεί η επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. fb

  Windows 10: Το μεγάλο ταξίδι της πληρωμένης αξιοπιστίας

Αυτό γίνεται με σκοπό όπως αναφέρουν να σταματήσουν ενέργειες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών κατάς της ΕΕ και των κρατών μελών της.
Αυτή η απόφαση είναι συνέχεια των αντίστοιχων αποφάσεων των ΗΠΑ και άλλων κρατών.

cosmote

Ήδη στο facebook δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρωσικά δημοσιογραφικά κανάλια ενώ και οι ελληνικοί πάροχοι απαγόρευσαν την πρόσβαση σε αυτά εντάσσοντας τα στην κατηγορία των ψεύτικων ιστοτοπών .

Για όσους θέλουν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση, υπάρχει η λύση του VPN όπως έχουμε παρουσιάσει σε σειρά άρθρων στο iguru.gr “vpn” – iGuRu

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

9  +    =  14

Previous Story

Hackers απαιτούν από την NVIDIA να ανοίξει τον κώδικα των drivers

Next Story

Μήπως το παιδί σας είναι hacker;