Νόμιμη λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ από τον παγκόσμιο ιστό

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τους πολίτες της Ευρώπης, το κέντρο εξουσίας της οποίας πλέον αποφασίζει γι αυτούς ποιο περιεχόμενο της ενημέρωσης είναι το συμβατό στην κεντρική  γεωπολιτική της.
censorship
Η δημοσιογραφία πρέπει να είναι ελεύθερη και ο πολίτης να έχει την παιδεία να κάνει ανάγνωση των ειδήσεων και απόψεων ώστε να βγάζει το ελεύθερο και αβίαστο συμπέρασμα του.
Η σύγκριση των δύο απόψεων μέσω αντικειμενικών κριτηρίων είναι το γνώρισμα της ελεύθερης και παραγωγικής σκέψης που εδράζει στο πλαίσιο της ελευθερία τους λόγου.
Η παιδεία του Ευρωπαίου πολίτη  είναι λοιπόν το ζητούμενο και η βάση ώστε να διατηρούμε την ανθρώπινη κοινωνία σε ένα επίπεδο αντίστοιχο των προσδοκιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως αυτός γεννήθηκε από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και διαμορφώθηκε στον Διαφωτισμό και διδάχθηκε σε εμάς.
Αποδεδειγμένα στην ιστορία της ηπείρου μας, οι εποχές των οποιοδήποτε απαγορεύσεων έφεραν τις πιο μελανές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.
Ας προσπαθήσουμε ως στάση ζωής να είμαστε απερίσπαστοι σ αυτό που η βρετανίδα συγγραφέας  Έβελιν Μπίατρις Χολ (βιογράφος του Βολταίρου) έγραψε:

“Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”

Το Συμβούλιο της ΕΕ έλαβε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, μέσω των οποίων αναστέλλουν επειγόντως τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του Sputnik και του RT/Russia Today σε όλα τα ευρωπαϊκά μέλη κράτη της ΕΕ ή που κατευθύνονται προς την ΕΕ μέχρι να τερματιστεί η επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. fb

  Microsoft βρήκε νέο τρόπο να εξοργίζει τους πελάτες

Αυτό γίνεται με σκοπό όπως αναφέρουν να σταματήσουν ενέργειες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών κατάς της ΕΕ και των κρατών μελών της.
Αυτή η απόφαση είναι συνέχεια των αντίστοιχων αποφάσεων των ΗΠΑ και άλλων κρατών.

cosmote

Ήδη στο δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρωσικά δημοσιογραφικά κανάλια ενώ και οι ελληνικοί πάροχοι απαγόρευσαν την πρόσβαση σε αυτά εντάσσοντας τα στην κατηγορία των ψεύτικων ιστοτοπών .

Για όσους θέλουν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση, υπάρχει η λύση του VPN όπως έχουμε παρουσιάσει σε σειρά άρθρων στο iguru.gr “vpn” – iGuRu

λογοκρισία,ΜΜΕ,iguru

Written by Lefteris

ΙΕΚ Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείου 2003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).