Το νόμισμα libra του Facebook θα κυκλοφορήσει το 2021 σε περιορισμένη μορφή

Το πολυσυζητούμενο ψηφιακό νόμισμα Libra του Facebook, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κυκλοφορίας του τον Ιανουάριο του 2021, αλλά σε πολύ περιορισμένη μορφή από αυτό που ονειρευόντουσαν οι δημιουργοί του.

Η 27χρονη ένωση Libra στην οποία επικεφαλής είναι η εταιρεία Facebook, δήλωσε τον Απρίλιο ότι είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει ψηφιακές εκδόσεις πολλών νομισμάτων, καθώς και ένα «ψηφιακό σύνθετο» όλων αυτών των νομισμάτων της.

Την ανακοίνωση της ακολούθησαν οι ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, σχετικά με το αρχικό της σχέδιο για τη δημιουργία ενός συνθετικού νομίσματος που υποστηρίζεται από μία στοίβα νομισμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ένωσης, και παρά τις αρχικές αντιδράσεις, η ένωση θα ξεκινήσει την κυκλοφορία ενός μόνο νομίσματος που θα υποστηρίζεται ένα προς ένα από το δολάριο. Τα άλλα νομίσματα και το σύνθετο νόμισμα θα κυκλοφορήσουν αργότερα, πρόσθεσε το άτομο.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του Libra θα εξαρτηθεί από το πότε θα λάβει έγκριση για λειτουργία, ως υπηρεσία πληρωμών από την Ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς. Πιθανά θα έρθει τον Ιανουάριο.

Για την ιστορία το Libra αρχικά ξεκίνησε από στελέχη του Facebook και υπέστη μια δύσκολη γέννηση, όταν ένα μεγάλο κομμάτι των ιδρυτικών μελών του, συμπεριλαμβανομένων των PayPal, Mastercard, Vodafone και eBay, παραιτήθηκε στα τέλη του 2019 και απομακρύνθηκε από το αμφιλεγόμενο έργο.

Στη συνέχεια, η ένωση ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι αναθεωρεί το όραμά της για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των ρυθμιστικών αρχών, περιορίζοντας το πεδίο εφαρμογής της και υπόσχεται επιπλέον μέτρα για την αστυνομία του συστήματός της για κατάχρηση.

Το ψηφιακό νόμισμα Libra δέχθηκε επίσης πυρά για τη στενή του συνεργασία με το δίκτυο κοινωνικών μέσων, το οποίο αντιμετώπισε πολλά σκάνδαλα απορρήτου.

Ωστόσο, αρκετά μέλη της ένωσης για το Libra δήλωσαν ότι πίστευαν ότι ο διορισμός του νομικού επικεφαλής της HSBC Τζορτζ Μπους, ως διευθυντικό στέλεχος, θα του προσέδιδε αξιοπιστία, καθώς είναι ανεξάρτητος από το Facebook.

Έκτοτε, μια μικρή ομάδα μελών αγωνίζονται για να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν τα δικά τους προϊόντα, για να τα κυκλοφορήσουν πάνω στο δίκτυο ψηφιακού νομίσματος, όταν αυτό κυκλοφορήσει. Ανάμεσά τους είναι η Novi, η θυγατρική του Facebook που το προηγούμενο όνομά της ήταν Calibra, η οποία δημιουργεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι για να επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να κατέχουν το νόμισμα libra.

Τα νέα έρχονται καθώς το bitcoin, το αρχικό κρυπτονόμισμα, έφτασε αυτήν την εβδομάδα στο υψηλό επίπεδο των 20.000 δολαρίων, εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για ψηφιακά νομίσματα από επαγγελματίες επενδυτές και κεντρικές τράπεζες και καθώς την πανδημία του κοροναϊού να επιταχύνει τη μετάβαση από τα μετρητά, στις ψηφιακές πληρωμές.

Εν τω μεταξύ, το PayPal, το οποίο ήταν το πρώτο ιδρυτικό μέλος που εγκατέλειψε την πρωτοβουλία libra, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ξεκινήσει υποστήριξη για κρυπτονομίσματα, και θεωρεί τη μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων “αναπόφευκτη”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).