Νορβηγία χωρίς εφημερίδες η χώρα λόγω hack

Κυβερνοεπίθεση σε μια από τις μεγαλύτερες μέσων ενημέρωσης της ς έκλεισε τα πιεστήρια. Η Amedia, ο μεγαλύτερος εκδότης ειδήσεων στη Νορβηγία, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αρκετά από τα κεντρικά της υπολογιστικά συστήματα έκλεισαν λόγω μιας “σοβαρής” κυβερνοεπίθεσης.

norway

Η επίθεση εμπόδισε την εταιρεία να τυπώσει τις εφημερίδες της Τετάρτης και τα πιεστήρια θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Amedia, Pål Nedregotten. Το hack επηρεάζει επίσης τα συστήματα διαφήμισης και συνδρομής της εταιρείας, εμποδίζοντας τους διαφημιστές να αγοράζουν νέες διαφημίσεις και τους συνδρομητές να παραγγέλνουν ή να ακυρώνουν συνδρομές.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει εάν έχουν διαρρεύσει προσωπικές πληροφορίες. Το συνδρομητικό σύστημα που επηρεάστηκε από την επίθεση περιέχει ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και ιστορικό συνδρομών πελατών, αλλά δεδομένα όπως κωδικοί πρόσβασης, ιστορικό ανάγνωσης και οικονομικές πληροφορίες δεν επηρεάζονται, είπε η εταιρεία.

Η Amedia δημοσιεύει περισσότερες από 90 εφημερίδες και περιοδικά που έχουν σαν αποδέκτες περισσότερους από 2,5 Νορβηγούς, σύμφωνα με την ιστο της εταιρείας.

“Βρισκόμαστε στη διαδικασία να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα της κατάστασης, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το τι συνέβη και τις ακριβείς ζημιές. Έχουμε ήδη εφαρμόσει μέτρα για να περιορίσουμε τις ζημιές και να αποκαταστήσουμε την κανονική λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, αναφέρει ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Pål Nedregotten στον ιστότοπο της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.
Νορβηγία,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).