Δείτε τις εφαρμογές που μοιράζονται δεδομένα σας με το Facebook

Στο , το Instagram και το WhatsApp, που είναι οι βασικές υπηρεσίες της Meta εσείς είστε το προϊόν, αλλά αυτό μάλλον το γνωρίζετε ήδη. Το έχουν πει πολλοί. Γνωρίζετε επίσης ότι για όλες τις παραπάνω εταιρείες έχουμε διαβάσει σκάνδαλα απορρήτου.

facebookphone

Οι πρακτικές απορρήτου της είναι ιδιαίτερα προβληματικές. Αυτή την στιγμή μπορούμε να πούμε με ασφάλεια λόγω του μεγέθους της βάσης δεδομένων των χρηστών ότι η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός συλλέκτης προσωπικών πληροφοριών στην ιστορία.

Η Meta, μέσω των διαφορετικών εφαρμογών της γνωρίζει περισσότερα για την προσωπικότητά σας από όσα μπορείτε να φανταστείτε. Από φαινομενικά απλές λεπτομέρειες όπως ο αριθμός τηλεφώνου και το email σας έως πολύ ενοχλητικές όπως το ιστορικό τοποθεσίας, τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, την κατάσταση της σχέσης σας αλλά και πολλές βιομετρικές πληροφορίες. Η Meta τα έχει όλα.

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook, η Meta έχει ένα πλήρες ιστορικό για το πού ήσασταν τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο. Μόλις εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα προϊόντα της Meta, παρακολουθείστε επ’ αόριστον. Το Facebook, για παράδειγμα, σας παρακολουθεί ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προϊόντα του. Αυτό το κάνει μέσω συμφωνιών κοινής χρήσης δεδομένων με εκατοντάδες άλλες εταιρείες τεχνολογίας των οποίων τις εφαρμογές χρησιμοποιείτε.

  Προσοχή ενεργή επίθεση σε σελίδες του Facebook

Η Δραστηριότητα εκτός του Facebook (off facebook activity) σάς επιτρέπει να δείτε και να ελέγξετε τι γνωρίζει το facebook για εσάς μέσω ιστοτόπων και εφαρμογών τρίτων.

Από προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής, προγράμματα περιήγησης, εφαρμογές παιχνιδιών, προγράμματα ανάγνωσης eBook μέχρι τις εφαρμογές αναγνώρισης κλήσεων, το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας μοιράζεται τα δεδομένα σας με την Meta.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να καθορίσει με τρομακτική ακρίβεια το γούστο σας στη μουσική, τα βιβλία, τα παιχνίδια, τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τι κάνετε στο δια και πώς αλληλεπιδράτε με την τεχνολογία στο σύνολό της.

facebookoff

Δεν το πιστεύετε;

Συνδεθείτε στο Facebook, και κάντε κλικ στη γραμμή του μενού στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής σας
Προχωρήστε προς τα κάτω για να βρείτε τις “Ρυθμίσεις”.
Προχωρήστε ακόμα πιο κάτω και για να βρείτε τη “Δραστηριότητα εκτός Facebook” ή Off-Facebook Activity. (https://www.facebook.com/off_facebook_activity)
Κάντε κλικ στο Manage Your Off-Facebook Activity και θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε.

  Meta Πρόστιμο 277 εκατομμυρίων δολαρίων για διαρροή προσωπικών δεδομένων

Θα δείτε και θα μπορείτε να διαχειριστείτε την λίστα των εφαρμογών που μοιράζονται τα προσωπικά σας δεδομένα με το Facebook.

facebook,meta,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).