Αποφύγετε την NSA: Οδηγός προστασίας για τρομοκράτες

Πως προστατεύονται οι τρομοκράτες από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας () των ΗΠΑ; Οδηγοί προστασίας της ιδιωτικής ζωής που έχουν δημιουργηθεί για δημοσιογράφους χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με ερευνητές της .

Οι οδηγοί αυτοί έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην αποφυγή της επιτήρησης από έθνη-κράτη και εύπορους αντιπάλους με την χρήση κρυπτογράφησης, έμφαση στην επιχειρησιακή ασφάλεια, και την γνωστοποίηση μη αξιόπιστων πλατφορμών.

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/02/Untitled1.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/02/Untitled1.jpg" decoding="async" class="aligncenter wp-image-58356 size-full" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/05/Security-Digital-Spying.jpg" alt="Security Digital Spying NSA" width="1000" height="608">

 

“Μερικοί από αυτούς τους οδηγούς αναφέρουν μάλιστα την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (National Security Agency ή NSA) και πώς να αποφύγετε την επιτήρηση.”

 

Η πιο συχνή συμβουλή αυτών των οδηγών, είναι η αποφυγή συσκευών με και iOS καθώς είναι στόχος της NSA.

Η Trend Micro δεν κατονόμασε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ότι οι οδηγοί χρησιμοποιούνται από τουλάχιστον επτά έθνη, όπως Hezbollah, , Islamic State, Al-Nusra Front, και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα.

 

Εγκληματίες όπως κλέφτες δεδομένων και πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούν παρόμοιες εφαρμογές και υπηρεσίες με τους τρομοκράτες.

Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τακτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με SIGAINT, Ruggedinbox, και Mail2Tor. Χρησιμοποιούν επίσης εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως το Telegram με Signal.

 

Αγαπημένες υπηρεσίες διακίνησης εγγράφων για την αποφυγή κατασκοπίας από την NSA συμπεριλαμβάνουν: την top4top.net, την Sendspace, και την SecureDrop, κατά προτίμηση σε εκείνες που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.

Οι jihadi υποστηρικτές που θέλουν να προσέχουν περισσότερο, μεταφέρουν τα έγγραφα προπαγάνδας σε κάρτες SIM και USB sticks.

Οι ερευνητές απαρίθμησαν πολλές εφαρμογές κρυπτογράφησης και plugins που χρησιμεύουν σαν εναλλακτική λύση για την προστασία των τρομοκρατών:

 

  • Mujahideen Secrets η πρώτη επαγγελματική εναλλακτική λύση για PGP.
  • Tashfeer al-Jawwal είναι μια από τις πρώτες “ισλαμικές” εφαρμογές κρυπτογράφησης που κυκλοφόρησε σε Jihadi forums το .
  • Amaq είναι μια εφαρμογή Android που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις για τη διάδοση πληροφοριών.
  • Alemarah είναι μια νέα εφαρμογή για Android που χρησιμεύει ως διανομέας ειδήσεων για ενέργειες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
  • Asrar al-Dardashah κυκλοφόρησε το 2013. Είναι plugin και αναπτύχθηκε για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Pidgin.
  • Amn al-Mujahed είναι ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης που αναπτύχθηκε από την Al-Fajr Technical Committee.

 

Καμία από τις παραπάνω Android εφαρμογές δεν υπάρχει στο Google Play Store.

Dark Motives Online

 

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).