Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τη παρακολούθηση μεταδεδομένων από την NSA

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε την έγκριση για να συνεχίσει η NSA την αμφιλεγόμενη συλλογή δεδομένων Αμερικάνων πολιτών στο dragnet.nsa eagle

Η απόφαση του Foreign Intelligence Surveillance Court για το πράσινο φως στις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA στα μεταδεδομένα των τηλεφωνημάτων έρχεται ένα χρόνο μετά την υπόσχεση του να τερματίσει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα.

Η νομική αρχή του προγράμματος παρακολουθήσεων, καθορίζεται από το Κογκρέσο και είχε οριστεί να λήξει αρχές Ιουνίου, όπως αναφέρει η National . Ο Πρόεδρος Barack Obama υποσχέθηκε να τερματίσει τη συλλογή δεδομένων ως μέρος των μεταρρυθμίσεων της NSA που περιλαμβάνονται σε μια μείζονα πολιτική πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2014.

Το πρόγραμμα έχει επεκταθεί πέντε φορές για 14 ή και περισσότερους μήνες από τότε. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλουν να συνεργαστούν με το Κογκρέσο για τον τερματισμό του προγράμματος, του οποίου η κατασκοπευτική αξία έχει επικριθεί από τους ακτιβιστές που μάχονται για την της ιδιωτικής ζωής.

Για παράδειγμα, κάποιοι επικριτές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η μαζική επιτήρηση που πραγματοποιεί η NSA είναι αποτελεσματική στον εντοπισμό μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μια δημοσίευση του IC on the Record αποκαλύπτει στην κοινότητα της Intel την έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της απόφασης του FISA για την επέκταση των μαζικών τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Μπορείτε να δείτε την δημοσίευση από εδώ.

“Όπως δήλωσε και ο , η διοίκηση χαιρετίζει την ευκαιρία συνεργασίας με το νέο Κογκρέσο για να εφαρμόσουν τις αλλαγές, που ζήτησε ο Πρόεδρος,” λέει η κοινή δήλωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

“Δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, και δεδομένης της σημασίας της διατήρησης των δυνατοτήτων του προγράμματος συλλογής μεταδεδομένων τηλεφωνίας, η κυβέρνηση επεδίωξε μια επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, όπως τροποποιήθηκε από τις αλλαγές, που ζήτησε ο Πρόεδρος τον Ιανουάριο.”

Η συλλογή μεταδεδομένων των κλήσεων επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 215 του Patriot Act των ΗΠΑ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).