Ολλανδία απαγόρευσε υπηρεσίες της Google στα σχολεία της

Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο για τα προϊόντα της δεν είναι κάτι νέο, και η εταιρεία αντιμετωπίζει τακτικά έλεγχο σε πολλές χώρες για την συλλογή δεδομένων και τις διαφημιστικές της πρακτικές.

Έτσι μετά την Δανία και η Ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τη χρήση του Google Chrome και του ChromeOS στα σχολεία λόγω ζητημάτων απορρήτου δεδομένων.

spy

Το Ολλανδικό Υπουργείο Παιδείας έθεσε περιορισμούς στη χρήση του Chrome και του ChromeOS στα σχολεία τουλάχιστον έως τον Αύγουστο του 2023. Αυτή η κίνηση ξεκίνησε για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσα δεδομένα συλλέγονται από τους μαθητές και μοιράζονται σε διαφημιστικούς συνεργάτες. Φυσικά εδώ και καιρό δεν υπάρχει διαφάνεια για το πού αποθηκεύονται πραγματικά τα δεδομένα.

Οι ερευνητές του Υπουργείου συνυπέγραψαν μια επιστολή προς το Ολλανδικό κοινοβούλιο εξηγώντας τις ανησυχίες τους και συνέστησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων κατά τη χρήση των προαναφερθέντων προϊόντων της Google. Ανέφεραν επίσης ότι πραγματοποίησαν συναντήσεις με διάφορες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, η Microsoft και η Zoom, για την προστασία δεδομένων και την ανάγκη να αυξηθεί η διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των χρηστών από τα αντίστοιχα προϊόντα τους.

Η Google συμφώνησε να κυκλοφορήσει νέες εκδόσεις του Chrome αλλά και του ChromeOS έως το επόμενο έτος, υποσχόμενη ότι θα συμμορφώνονται καλύτερα στις απαιτήσεις του Ολλανδικού εκπαιδευτικού τομέα. Οι ερευνητές θα εξετάσουν αυτές τις εκδόσεις κατά την κυκλοφορία πριν τους δωθεί το πράσινο φως.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2023, τα σχολεία μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα τις υπάρχουσες εκδόσεις του Chrome και του ChromeOS, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζουν όλα τα μέτρα ασφάλειας και απορρήτου που προτείνει το Ολλανδικό Υπουργείο Παιδείας.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

google,ολλανδία,chrome,chromeos,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).