Η ομάδα Lapsus$ επέστρεψε

Μετά από σύντομες “διακοπές”, το hacking group Lapsus$ επέστρεψε. Σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε μέσω του καναλιού Telegram του group την Τετάρτη, οι αναφέρουν ότι έκλεψαν 70 GB δεδομένων από την Globant – μια διεθνή ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Λουξεμβούργο. Η συγκεκριμένη εταιρεία, έχει σαν πελάτες ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

hacker

Εικόνες των κλεμμένων δεδομένων, που δημοσιεύθηκαν αρχικά από την ομάδα Lapsus$ και κοινοποιήθηκαν στο Twitter από τον ερευνητή ασφαλείας Dominic Alvieri, δείχνουν φακέλους με τα ονόματα μιας παγκόσμιων εταιρειών: μεταξύ αυτών η μεταφορική εταιρεία DHL, το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο C-Span , και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Στη λίστα υπάρχουν επίσης οι εταιρείες και Apple. Τα δεδομένα φαίνεται να αποτελούν υλικό ανάπτυξης για την εφαρμογή BeHealthy της Globant, η οποία περιγράφεται σαν ένα λογισμικό που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Apple για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς της υγείας των εργαζομένων χρησιμοποιώντας λειτουργίες του Apple Watch.

  Απόκρυψη άρθρου λόγω ΟΣΔΕΛ: Τα… μυστήρια του ΟΣΔΕΛ
https://twitter.com/AlvieriD/status/1509000592424935424/photo/1

Η Globant ανακοίνωσε την επίθεση σε ένα δελτίο τύπου αργότερα την ίδια μέρα.

“Σύμφωνα με την τρέχουσα ανάλυσή μας, οι πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν περιορίζονταν σε συγκεκριμένο πηγαίο κώδικα και τεκμηρίωση για τα projects περιορισμένου αριθμού πελατών”, αναφέρει η εταιρεία.

Από την άλλη στο Telegram, η ομάδα Lapsus$ μοιράστηκε έναν σύνδεσμο torrent με τα κλεμμένα δεδομένα και ένα μήνυμα που αναφέρει:

“Επίσημα, επιστρέψαμε από τις διακοπές”.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η σύλληψη του 16χρονου που αναφερόταν σαν ηγετικό στέλεχος της ομάδας από “έγκριτα” τεχνολογικά sites, δεν επηρέασε την επιχειρησιακή ικανότητα της όμαδας.
Η ομάδα δεν φοβήθηκε να χτυπήσει ξανά, οπότε ο φερόμενος 16χρονος super hacker που ανέφεραν τα media, δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των κυρίων μελών της ομάδας.

Αν γνώριζε η ομάδα θα προσπαθούσε να εξαφανιστεί, ή τουλάχιστον να μην προκαλεί.

Lapsus$,hacking group,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).