Η ομάδα Lapsus$ επέστρεψε

Μετά από σύντομες “διακοπές”, το hacking group Lapsus$ επέστρεψε. Σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε μέσω του καναλιού Telegram του group την Τετάρτη, οι Lapsus$ αναφέρουν ότι έκλεψαν 70 GB δεδομένων από την Globant – μια διεθνή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Λουξεμβούργο. Η συγκεκριμένη εταιρεία, έχει σαν πελάτες ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

hacker

Εικόνες των κλεμμένων δεδομένων, που δημοσιεύθηκαν αρχικά από την ομάδα Lapsus$ και κοινοποιήθηκαν στο Twitter από τον ερευνητή ασφαλείας Dominic Alvieri, δείχνουν φακέλους με τα ονόματα μιας παγκόσμιων εταιρειών: μεταξύ αυτών η μεταφορική εταιρεία DHL, το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο C-Span , και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Στη λίστα υπάρχουν επίσης οι εταιρείες Facebook και Apple. Τα δεδομένα φαίνεται να αποτελούν υλικό ανάπτυξης για την εφαρμογή BeHealthy της Globant, η οποία περιγράφεται σαν ένα λογισμικό που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Apple για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς της υγείας των εργαζομένων χρησιμοποιώντας λειτουργίες του Apple Watch.

  Linux 2017: μεγάλη δύναμη σημαίνει και μεγάλη ευθύνη
https://twitter.com/AlvieriD/status/1509000592424935424/photo/1

Η Globant ανακοίνωσε την επίθεση σε ένα δελτίο τύπου αργότερα την ίδια μέρα.

“Σύμφωνα με την τρέχουσα ανάλυσή μας, οι πληροφορίες οι οποίες διέρρευσαν περιορίζονταν σε συγκεκριμένο πηγαίο κώδικα και τεκμηρίωση για τα projects περιορισμένου αριθμού πελατών”, αναφέρει η εταιρεία.

Από την άλλη στο Telegram, η ομάδα Lapsus$ μοιράστηκε έναν σύνδεσμο torrent με τα κλεμμένα δεδομένα και ένα μήνυμα που αναφέρει:

“Επίσημα, επιστρέψαμε από τις διακοπές”.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η σύλληψη του 16χρονου που αναφερόταν σαν ηγετικό στέλεχος της ομάδας από “έγκριτα” τεχνολογικά sites, δεν επηρέασε την επιχειρησιακή ικανότητα της όμαδας.
Η ομάδα δεν φοβήθηκε να χτυπήσει ξανά, οπότε ο φερόμενος 16χρονος super hacker που ανέφεραν τα media, δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των κυρίων μελών της ομάδας.

Αν γνώριζε η ομάδα θα προσπαθούσε να εξαφανιστεί, ή τουλάχιστον να μην προκαλεί.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

83  +    =  84

Previous Story

PortableApps 400+ εφαρμογές που τρέχουν από USB

Next Story

Παγκόσμια Ημέρα Αποθήκευσης Αρχείων