Κυκλοφόρησε ο Opera 40 με δωρεάν ενσωματωμένο VPN

Κυκλοφόρησε ο 40 που εκτός των άλλων βελτιώσεων περιέχει και ένα ενσωματωμένο VPN.

Nokia Apple 1

" data-image-caption="

Nokia Apple 1

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/03/Nokia-Apple-1.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/03/Nokia-Apple-1.jpg" decoding="async" class="aligncenter size-full wp-image-59225" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/06/Opera-Browser.jpg" alt="Opera Browser" width="850" height="531">

Η είδηση αυτή ακούστηκε στα αυτιά μας ιδιαίτερα ελκυστική ως προς τη βελτίωση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλειά σας κατά την περιήγηση, και τρέξαμε να υποδεχθούμε την νέα έκδοση του Opera 40 εγκαθιστώντας την στον υπολογιστή μας.

Η ενεργοποίηση του VPN (Virtual Private Network ή αλλιώς εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) είναι μία πανεύκολη υπόθεση καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να πάτε στις ρυθμίσεις και από εκεί στην ενότητα VPN και απλά να κάνετε ένα κλικ για να τον ενεργοποιήσετε.

op1

Η ασφαλή διαμεσολάβηση παρέχεται από την SurfEasy Inc., θυγατρική εταιρεία της Οpera που εδρεύει στον Καναδά. Με τη χρήση της υπηρεσίας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης . Το VPN συνδέεται με ιστοσελίδες μέσω διαφόρων servers σε όλο τον κόσμο, έτσι μπορεί να επηρεαστεί η ταχύτητα της σύνδεσής σας.

  Netflix τι θα γίνει με τις διαφημίσεις;

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας προσθέτει ένα μπλε σήμα με την ένδειξη “VPN” στη γραμμή διεύθυνσης, το οποίο όταν πατηθεί, εμφανίζει τη διεύθυνση IP που φαίνεστε στο διαδίκτυο (ουσιαστικά την διεύθυνση του VPN), την εικονική χώρα και τη χρήση δεδομένων. Υπάρχουν και μπορείτε να επιλέξετε, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα, Virtual θέσεις στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Σιγκαπούρη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αυτόματη επιλογή γίνεται αναλόγως που βρίσκεστε.

Μετά όμως από λίγα κλικς δοκιμών προς μεγάλη απογοήτευσή μας ανακαλύψαμε ότι ο Opera 40 δεν έτρεχε καθόλου στις https συνδέσεις. Δηλαδή δε μπορούσε να προβάλει συνδέσεις με κρυπτογράφηση. Ιστοσελίδες μάλιστα όπως το που για την ασφάλειά σας χρησιμοποιεί μόνο https σύνδεση, δεν στάθηκε δυνατόν να τις δείξει.

op3

Ναι, στις http συνδέσεις (όπως αυτή του cnn) δε υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά δε νοείτε να χρησιμοποιείτε VPN για ασφάλεια στην περιήγηση και να μην καταφέρνετε να συνδεθείτε με ασφαλείς ιστοσελίδες. Επίσης, οι media  ιστοσελίδες μας πέταξαν έξω χωρίς δεύτερη σκέψη και έτσι δεν καταφέραμε να πλοηγηθούμε ούτε στο , ούτε στο .

  Mastodon vs Twitter

op2

op4

Η υπηρεσία VPN παρόλο που είναι κάτι το νέο και μοναδικό στο χώρο των browsers είναι απογοητευτική ως προς την χρήση της.

Τέλος, ενημερωτικά το νέο Opera 40 περιλαμβάνει επίσης και άλλες βελτιώσεις και χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο blog της εταιρείας.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).