Όταν οι αντιμονοπωλιακοί ερευνητές τα παίρνουν…

Ο Aaron Holmes του Business Insider αναφέρει ότι τρεις από τους νομοθέτες που έχουν αναλάβει να διεξάγουν μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για τις δραστηριότητες της Amazon, της Apple, του Facebook και της Google κατέχουν πάνω από 100.000 δολάρια σε μετοχές αυτών των τεχνολογικών εταιρειών.

Φυσικά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για την διεξαγωγή της έρευνας.

Στην δημοσίευση του, ο Holmes αναφέρει ότι το μέλος της επιτροπής Jim Sensenbrenner από το Ουισκόνσιν κατέχει περισσότερα από 98.000 δολάρια σε μετοχές και στις τέσσερις εταιρείες σε συνδυασμό. Η Zoe Lofgren από την Καλιφόρνια έχει μετοχές 15.000 δολαρίων στο Facebook, στην Apple και την Alphabet, αν και πούλησε μερικές από αυτές πρόσφατα. Ο Steve Chabot από το Οχάιο έχει 50.000 δολάρια μετοχές στο Facebook.

Να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές δεν είναι παράνομοι αν διαθέτουν μετοχές των εταιρειών που ερευνούν, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Ο Jeff Bezos της Amazon, ο Tim Cook της Apple, ο Mark Zuckerberg του Facebook και ο Sundar Pichai της Alphabet θα καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Βουλής τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. Ωστόσο, η Axios αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να αναβληθεί μέχρι τις 3 Αυγούστου για να επιτρέψει στην Ουάσινγκτον να θρηνήσει τον πρώην ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων John Lewis, ο οποίος πέθανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

  Λεπτότερο, Ελαφρύτερο iPad πέμπτης γενιάς έρχεται τον Μάρτιο του 2013;

Η έρευνα φιλοδοξεί να ανακαλύψει εάν αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν την τεράστια επιρροή τους στις αγορές για να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό από μικρότερους αντιπάλους. Θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κοινοβουλευτικής Δικαστικής Επιτροπής.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4  +  3  =  

Previous Story

Windows 10 May 2020 Update από σήμερα σε περισσότερες συσκευές

Next Story

Kali-Linux-Tools-Interface: Γραφική Web διεπαφή Kali Linux