Ο Π.Ο.Υ. συμβουλεύει τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να φορούν μάσκες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει με ανακοίνωσή του, τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να φορούν μάσκες για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανάρτησε τις οδηγίες του για τις μάσκες προσώπου για τα παιδιά, καθώς οι μαθητές, τουλάχιστον σε ορισμένες χώρες, επιστρέφουν στις τάξεις τους για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα λοιπόν με τον Π.Ο.Υ. τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες, καθώς τα περισσότερα δεν είναι σε θέση να τις φορέσουν χωρίς βοήθεια.

Για τα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, που έχει γίνει μεγάλο σούσουρο στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες, ο Π.Ο.Υ. αναφέρει ότι πρέπει να φορούν μάσκες υπό ορισμένες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών ποσοστών μόλυνσης, είτε υπάρχει διαθέσιμος ενήλικας για να τα βοηθήσει, είτε όχι. Και θεωρεί απαραίτητη την χρήση ς, εάν τα παιδιά 6 έως 11 ετών δύναται να εκτεθούν σε ηλικιωμένους ή σε άτομα με παθήσεις υγείας που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκές από τον ιό.

  Europol μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας phishing

Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., να φορούν μάσκες υπό τις ίδιες συνθήκες που θα φορούσαν και οι ενήλικες, χρησιμοποιώντας τις τυπικές οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

Ο Π.Ο.Υ. συνεργάστηκε με τη UNICEF, τη Διεθνή Παιδιατρική Ένωση και άλλους οργανισμούς υγείας και εμπειρογνώμονες, για να καταλήξουν στις οδηγίες. Τα ευρήματά τους όμως τονίζουν ότι υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για το πώς μεταδίδεται ο κοροναϊός στα παιδιά, αλλά και ότι ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα μικρότερα παιδιά «μπορεί να έχουν χαμηλότερη ευαισθησία σε λοίμωξη σε σύγκριση με τους ενήλικες», αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία. Τα μεγαλύτερα παιδιά ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να διαδώσουν τον ιό από τα νεότερα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Επιπλέον, ο Π.Ο.Υ. συμβουλεύει ότι τα οφέλη των παιδιών που φορούν μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του «πρέπει να σταθμίζονται έναντι πιθανής βλάβης που σχετίζεται με τη χρήση μάσκας, συμπεριλαμβανομένης της σκοπιμότητας και της ταλαιπωρίας, καθώς και κοινωνικών και επικοινωνιακών προβλημάτων» (Αυτό για τους συνωμοσιολόγους που ξεσηκώθηκαν μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως για την υποχρεωτική χρήση μάσκας)

  Η Visa διευκόλυνε την διανομή παιδικού πορνό

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, μεταξύ 30 Ιουλίου και 13 Αυγούστου, υπήρχαν περισσότερες από 75.000 νέες περιπτώσεις κοροναϊού σε παιδιά, σημειώνοντας αύξηση 24% στο σύνολο. Από τον περασμένο μήνα, περισσότερα από 340.000 παιδιά είχαν βρεθεί θετικά, περίπου το 9% των συνολικών περιπτώσεων στις ΗΠΑ.

Για την Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, για την σχολική χρονιά που έρχεται και αμέσως εμφανίστηκαν στο Facebook ιστοσελίδες που προέτρεπαν τους αναγνώστες τους στο αντίθετο. Μάλιστα μία εξ αυτών, στις 3 ημέρες λειτουργίας της κατάφερε να έχει 12.000 ακόλουθους, ανεργοποιώντας την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κάνει έρευνες στους διαχειριστές της για ποινικές ευθύνες.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  81  =  85