Η Panda Security ανακάλυψε εφαρμογές με sms-malware στο Google Play

Ερευνητές από την Panda Security ανακάλυψαν πέντε κακόβουλες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να εγγράφουν τους ιδιοκτήτες των μολυσμένων συσκευών σε αμειβόμενες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το χειρότερο είναι ότι όλες οι εφαρμογές είχαν ανεβάσει στο .

Οι εν λόγω εφαρμογές φαίνεται ότι στοχεύουν ισπανόφωνους χρήστες. Οι ονομασίες τους ήταν, γιατί πλέον έχουν αφαιρεθεί από το Google Play: Peinados Fáciles , Dietas para Reducir el Abdomen, Rutinas Ejercicios para el Gym και Cupcakes Recetas.

malware

Μόλις μολύνουν μια συσκευή, περιμένουν το θύμα να ανοίξει το WhatsApp. Το κακόβουλο λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να υποκλέπτει τον αριθμό τηλεφώνου του θύματος από το WhatsApp και να το χρησιμοποιεί για να εγγράφετε σε premium συνδρομητικές υπηρεσίες SMS.

Εκ πρώτης όψεως, οι εφαρμογές φαίνονται αβλαβείς. Δίνουν μάλιστα συμβουλές για διάφορα θέματα για να αποφύγουν οποιαδήποτε υποψία.

Οι ειδικοί της αναφέρουν ότι η κάθε εφαρμογή έχει κατεβεί από 50.000 ίσαμε και 100.000 φορές. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μολυνθεί από 300.000 έως και 1,2 εκατομμύρια χρήστες.

  Easter Egg στην αναζήτηση της Google με γάτες και σκύλους

“Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες κερδίζουν τρελά ποσά από αυτές τις premium υπηρεσίες. Με μια συντηρητική εκτίμηση, ας πούμε, αν καταβάλλονται από 20 ευρώ από κάθε θύμα τους, αυτοί κερδίζουν ένα τεράστιο ποσό που αρχίζει από 6 έως και 24.000.000 ευρώ” αναφέρει ο Luis Corrons, Τεχνικός Διευθυντής της Panda Labs.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).