Παραμύθι το App Tracking Transparency της Apple

Η Apple ενσωμάτωσε τη “Διαχείριση ς εφαρμογών” (ATT από το App Tracking Transparency) για πρώτη φορά στο iOS 14.5.

Η νέα λειτουργία υποτίθεται ότι δίνει στους επιλογές για τη διαφάνεια της παρακολούθησης από εφαρμογές τρίτων. Ακούγεται σαν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.
apple privacy

Εδώ όμως προκύπτει ένα ερώτημα: Πόσο αποτελεσματική είναι η λειτουργία ATT. Δύο προγραμματιστές έριξαν μια ματιά μετά από 5 μήνες χρήσης.

Για την ιστορία η λειτουργία Διαχείρισης παρακολούθησης εφαρμογών (ATT) κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την Apple τον Απρίλιο του 2021 με το iOS 14.5. Η λειτουργία ATT δίνει στους χρήστες επιλογές για περισσότερη διαφάνεια στην παρακολούθηση από εφαρμογές τρίτων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εάν επιτρέπεται η παρακολούθηση από κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Η λειτουργία ATT έχει επαινεθεί από πολλούς ως ένα βήμα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του όμως, οι πρώην προγραμματιστές της Apple Johnny Lin και Sean Halloran δοκίμασαν δέκα από τις κορυφαίες εφαρμογές του App Store. Ήθελαν να δουν αν η λειτουργία ATT σταματούσε την παρακολούθηση. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ανοιχτού κώδικα Lockdown Privacy.

Η εφαρμογή υπόσχεται ότι αποκλείει trackers, διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό – από όλες τις εφαρμογές μιας συσκευής. Έτσι να το ATT λειτουργεί όπως έχει υποσχεθεί η Apple, η εφαρμογή Lockdown Privacy δεν θα πρέπει να αποκλείει τίποτα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν απογοητευτικά.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Lockdown Privacy και μη αυτόματες δοκιμές, οι ερευνητές ασφάλειας διαπίστωσαν ότι η λειτουργία App Tracking Transparency δεν είχε καμία επίδραση στο συνολικό αριθμό ενεργών trackers τρίτων και ελάχιστες επιπτώσεις στο συνολικό αριθμό προσπαθειών συνδέσεων για παρακολούθηση από τρίτους.

Επιπλέον, οι δύο ερευνητές ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι οι trackers κατάφεραν να αποκτήσουν λεπτομερή προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα της συσκευής σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Το ATT ήταν λειτουργικά άχρηστο και δεν μπορούσε να σταματήσει την παρακολούθηση τρίτων, ακόμη και όταν οι χρήστες επιλέγουν ρητά το “Ask App Not To Track”.

Οι λεπτομέρειες μπορούν να διαβαστούν στην ανάρτηση Study: Effectiveness of Apple's App Tracking Transparency που δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2021.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
App Tracking Transparency,apple,app tracking transparency ios 14.5,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).