Γιατί φεύγει η PayPal από την Τουρκία;


Η PayPal σταματάει τις επιχειρήσεις της στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να αποκτήσει νέα άδεια για υπηρεσίες πληρωμών στη χώρα.

PayPal
Εικόνα: Think0 Deviantart

Από τις 6 Ιουνίου και μετά οι Τούρκοι πολίτες που χρησιμοποιούν την ΡayPal θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να συνδεθούν στο λογαριασμό τους, αλλά μόνο για να μεταφέρουν τα υπόλοιπά τους σε κάποιο τοπικό τραπεζικό λογαριασμό.

Η PayΡal εξηγεί στην τουρκική ιστοσελίδα της ότι η τοπική οικονομική ρυθμιστική αρχή BDDK αρνήθηκε να εκδώσει άδεια πληρωμών στην PayPal, αναγκάζοντας έτσι την εταιρεία να συμμορφωθεί με την εντολή να διακόψει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Η BDDK εφάρμοσε πρόσφατα μια νέα πολιτική που απαιτούσε από την PayPal να δημιουργήσει ένα τοπικό κέντρο δεδομένων στην Τουρκία για την αποθήκευση των δεδομένων της στο εσωτερικό της χώρας. Όπως ανέφερε η PayPal όμως, συμμορφώνεται με τις πολιτικές που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Σεβόμαστε την επιθυμία της Τουρκίας να έχουν την τεχνολογία για να αναπτύξουν τις υποδομές εντός των συνόρων της, όμως, η PayPal χρησιμοποιεί μια παγκόσμια πλατφόρμα πληρωμών που λειτουργεί σε περισσότερες από 200 αγορές, παρά τη διατήρηση τοπικών πλατφορμών πληρωμών με υποδομές ειδικής τεχνολογίας σε κάθε μεμονωμένη χώρα,” δήλωσε η εταιρεία στο TechCrunch.

Εταιρείες όπως το Facebook, η Google και η Microsoft έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς παρόμοια κυβερνητικά μέτρα που αφορούν τη διαχείριση των δεδομένων τους. Το 2014, το κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επεδίωκε να απαγορεύσει τις τεχνολογικές επιχειρήσεις της Δύσης να λειτουργούν στη Ρωσία αν δεν αποθήκευαν τα δεδομένα τους στο εσωτερικό της χώρας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news