Pee power ηλεκτρική ενέργεια από την τουαλέτα

Pee power: Μία πρωτότυπη που μετατρέπει τα ούρα σε ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιεί αυτήν την ενέργεια για να ανάψει λαμπτήρες φωτισμού έχει πλέον εγκατασταθεί κοντά στο μπαρ της ένωσης φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας στο Bristol, στο Ηνωμένο Βασίλειο.Pee power

Η τουαλέτα έχει μία συσκευή που ονομάζεται μικροβιακά κύτταρα καυσίμων (microbial fuel cells). Με απλά λόγια, η συσκευή περιέχει μεγάλο αριθμό ζωντανών μικροβίων που, ενώ τρέφονται με τα ούρα, παράγουν βιοχημική ενέργεια. Αυτό επιτρέπει στην τουαλέτα να γίνεται πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε περίπτωση που η πρωτότυπη τουαλέτα στο Bristol αποδειχθεί αποτελεσματική στη μετατροπή των ούρων σε ηλεκτρική ενέργεια (Pee power), οι επιστήμονες που την ανέπτυξαν μπορούν να αρχίζουν να τοποθετούν τέτοιες εγκαταστάσεις σε χώρες με ελλείψεις στη ηλεκτρική ενέργεια.

Η ιδέα είναι ότι, χάρη σε αυτές τις τουαλέτες, οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε μια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να έχουν νυχτερινό φωτισμό και να αισθάνονται έτσι πιο ασφαλείς.

Η ερευνητική ομάδα του Pee power έχει σαν επικεφαλή τον Έλληνα καθηγητή Ιωάννη Λερόπουλο, Διευθυντή του Κέντρου Βιοενέργειας του Bristol που βρίσκεται στο εργαστήριο ρομποτικής του ομώνυμου πανεπιστημίου, τον οποίο και βλέπουμε να παρουσιάζει την συσκευή του στο παρακάτω ενημερωτικό βίντεο.

Βέβαια όσο ο καθηγητής Ιωάννης Λερόπουλος τόσο και ο συνεργάτης του Andy Bastable συμφωνούν ότι η φθηνή βιώσιμη πτυχή αυτής της , στηρίζεται στην πλούσια και δωρεάν παροχή των ούρων.

Και σκεφτόμαστε εμείς από το iGuRu τώρα, ότι στις χώρες με έλλειψη στο πόσιμο νερό είναι δύσκολο να ευελπιστείς ότι θα έχεις πλούσια παραγωγή ούρων. Αντίθετα σε χώρες με μεγάλη κατανάλωση μπύρας, όπως στην Αγγλία ή στην Γερμανία μία τέτοια συσκευή θα δούλευε καλύτερα.!!!!!

Οι ερευνητές που εργάστηκαν για την ανάπτυξη της πρωτότυπης τουαλέτας στο Μπρίστολ αναφέρουν ότι, αν αρχίσουν να κατασκευάζονται σε μεγάλη κλίμακα, τότε το κόστος κατασκευής τους θα ανέλθει στην τιμή των ₤ 600 (περίπου € 830 ).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).