Ιδρυτής του Pirate Bay: Njalla υπηρεσία ανώνυμης καταχώρησης domain

Njalla: Ναι ανώνυμα Domains! Ο ιδρυτής του Pirate , Peter , δημιούργησε μια νέα που έχει σαν στόχο την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κόντρα στο κατεστημένο. Από χθες λοιπόν λειτουργεί η ανώνυμης καταχώρησης domain Njalla, η οποία προσφέρει στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων πλήρη ανωνυμία, προστατεύοντάς τους από τα αδιάκριτα βλέμματα ξένων.

Τα τελευταία χρόνια, οι κάτοχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν στοχεύσει τη βιομηχανία των domains, καλώντας τις εταιρείες να υιοθετήσουν μια πιο ενεργή προσέγγιση κατά της πειρατείας.domain

Ένα είδους προστασίας που χρησιμοποιείται σήμερα από τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων είναι οι κάλυψης του Whois για να εξασφαλίσουν την ιδιωτικότητά τους. Φυσικά η υπηρεσία δεν εξασφαλίζει απόλυτα τον κάτοχο του domain.

Ο πρώην εκπρόσωπος και συνιδρυτής του Pirate Bay Peter Sunde ανακοίνωσε την τελευταία του επιχείρηση. Συνεχίζοντας τον αγώνα του για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, ξεκίνησε μια νέα που ονομάζεται Njalla, η οποία βοηθά τους διαχειριστές ιστοσελίδων να προστατεύουν την ταυτότητά τους από τα αδιάκριτα μάτια.Njalla

Το όνομα Njalla αναφέρεται σε μια παραδοσιακή αποθήκη που χρησιμοποιούν οι Sámi (αυτόχθων αρχαίος λαός που ζει στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου συμπεριλαμβανομένης και της χερσονήσου Κόλα) για να κρατούν τα αρπακτικά μακριά από πράγματα που θέλουν να προφυλάξουν. Συνήθως είναι χτισμένη σε ένα ψηλό κούτσουρο ή κάποιο δέντρο και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση τροφίμων ή άλλων αγαθών.

Στο Διαδίκτυο, το Νjalla θα σας βοηθά να διατηρήσετε ιδιωτικά τα domain σας, και ενώ οι υπηρεσίες ανωνυμοποίησης δεν είναι κάτι νέο, η εταιρεία του Sunde υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση.

Με τη Νjalla, οι πελάτες δεν αγοράζουν τα domains των ιστοσελίδων, αλλά αφήνουν την εταιρεία να το κάνει γι ‘αυτούς. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, αλλά απαιτεί επίσης και κάποια εμπιστοσύνη.

Η εταιρεία παρέχει στον πελάτη πλήρη δικαιώματα χρήσης του domain, και αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες είναι ελεύθεροι να το μεταφέρουν αλλού εάν θέλουν.

“Σκεφτείτε μας σαν ένα φιλικό μεθυσμένο (αλλά υπεύθυνο) άτομο από άχυρο που παίρνει την ευθύνη για τις πράξεις σας” αναφέρει η υπηρεσία Νjalla.

“Η Njalla είναι απαραίτητη επειδή κάτι πηγαίνει λάθος όσον αφορά το δικαίωμα των ανθρώπων να είναι ανώνυμοι. Με τα κοινωνικά μέσα να μας πιέζουν να είμαστε λιγότερο ανώνυμοι και με την συγκέντρωση των υπηρεσιών χρειαζόμαστε εναλλακτικές “, δήλωσε ο Sunde στο TorrentFreak.

Οι τρέχουσες υπηρεσίες ιδιωτικού απορρήτου δεν παρέχουν πραγματικά ανωνυμία, πιστεύει o Sunde, γι ‘αυτό αποφάσισε να καλύψει αυτό το κενό.

Για όσους ενδιαφέρονται, η Νjalla μόλις άνοιξε την ιστοσελίδα της. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη με την επωνυμία 1337 LLC και έχει σαν έδρα το Nevis, ένα μικρό νησί στην Καραϊβική Θάλασσα.

https://njal.la/

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).