Τα πιάτα Starlink σταματάνε την σύνδεση στους 50° Κελσίου

Τα πιάτα της δορυφορικής σύνδεσης διαδικτύου Starlink σταματάνε την λειτουργία τους και διακόπτουν την σύνδεση με τους δορυφόρους, μόλις πιάσουν θερμοκρασία 50° Κελσίου.

SpaceX,starlink,internet

Περιμένετε πότε θα έρθει επίσημα η δορυφορική σύνδεση Starlink στην Ελλάδα και ζείτε στην Κρήτη ή ακόμα χειρότερα στην Γαύδο; Μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε περισσότερο πριν υπογράψετε συμβόλαιο με τον Musk. Αναφορές από την Αριζόνα που εδώ και δύο μέρες μαστίζεται από καύσωνα λένε ότι τα πιάτα
διακόπτουν την λειτουργία τους όταν μετρήσουν εξωτερική θερμοκρασία 50° Κελσίου και πάνω.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Starlink beta στην Αριζόνα, που ονομάζεται Μάρτιν, ανέφερε ότι έχασε προχθές την υπηρεσία διαδικτύου για πάνω από επτά ώρες, όταν το δορυφορικό πιάτο υπερθερμάνθηκε, δείχνοντας έτσι ένα από τα μειονεκτήματα της ευρυζωνικής υπηρεσίας της SpaceX. Όταν η υπηρεσία διαδικτύου του χρήστη διακόπηκε, η εφαρμογή Starlink έστειλε ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη του, που έλεγε, “Εκτός σύνδεσης: Θερμική διακοπή λειτουργίας”. Το πιάτο “υπερθερμάνθηκε” και “Το Starlink θα επανασυνδεθεί μετά την μείωση της θερμοκρασίας”.

Ο χρήστης δημοσίευσε στο Reddit ένα στιγμιότυπο της οθόνης του με το μήνυμα σφάλματος. Επικοινώνησε με την υποστήριξη της Starlink, η οποία του είπε ότι, “το πιάτο θα προβεί σε θερμική διακοπή λειτουργίας τους 50C και θα επανεκκινήσει όταν φτάσει τους 40C.”

Ο χρήστης άρχισε τις “πατέντες” βρέχοντας το πιάτο για να κρυώσει. Αφού έριξε με ένα ψεκαστήρα αρκετό νερό άκουσε, όπως αναφέρει, και πάλι το YouTube να συνεχίζει την αναπαραγωγή.

“Η επιδιόρθωση ήταν προσωρινή”, συνέχισε. “Όταν σταμάτησα τον ψεκαστήρα, το πιάτο θερμάνθηκε και πάλι και επέστρεψε στη θερμική απενεργοποίηση λειτουργίας. Η υπερθέρμανση ξεκίνησε περίπου στις 11:30 π.μ. και το πιάτο συνήλθε περίπου στις 7 μ.μ. .. Προς το παρόν θα πάω σε ένα κατάστημα για να πάρω ότι χρειάζεται για να φτιάξω μια σκιά πάνω από το πιάτο και για να δω αν αυτή θα επηρεάσει τη σύνδεση και την ταχύτητα.”

Επισήμως, η SpaceX δηλώνει ότι το “Πιάτο McFlatface” είναι πιστοποιημένο να λειτουργεί από 30° κάτω από το μηδέν έως και 40° Κελσίου. Οι θερμοκρασίες έφτασαν χθες περίπου στους 48,8° στην πόλη Topock του Martin, κοντά στα σύνορα της Αριζόνα με την Καλιφόρνια.

Η δοκιμαστική έκδοση beta του Starlink ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και δεν υπάρχει ακόμη καμία αναφορά σχετικά με το πότε ακριβώς θα φτάσει σε εμπορική διαθεσιμότητα. Ωστόσο, η υπηρεσία θα μπορούσε να έρθει εντός των προσεχών μηνών, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε ότι η Starlink θα είναι διαθέσιμη στο “μεγαλύτερο μέρος της Γης” έως το τέλος του 2021 και σε ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το επόμενο έτος.

Εκτός από την κάλυψη και την χωρητικότητα του συστήματός της, η SpaceX πρέπει να λύσει και τα θέματα νομοθεσίας σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Στην Ελλάδα έχουν γίνει επαφές και διαβουλεύσεις και όπως ακούγεται τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και θα έχουμε την υπηρεσία διαθέσιμη μέσα στο χρονικό ορίζοντα της SpaceX.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
SpaceX,starlink,internet

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).