Πιστεύετε ακόμα ότι γίνεται ανακύκλωση;

Πλαστικά περιτυλίγματα και πακέτα που ξεκινούν από τους κάδους ανακύκλωσης των Αμερικανών καταλήγουν σε παράνομους χώρους χωματερών, βιομηχανικών φούρνων, αλλά και στους πνεύμονες των ανθρώπων από την Muzaffarnagar.

Η Muzaffarnagar είναι μια πόλη περίπου 80 μίλια βόρεια του Νέου Δελχί, και είναι διάσημη στην Ινδία για δύο πράγματα: τους μαχητές ελευθερίας της εποχής της αποικιοκρατίας που έδιωξαν τους Βρετανούς και την παραγωγή ζαχαροκάλαμου, με τους περίπου 1.500 μικρούς μύλους ζάχαρης στην περιοχή. recycling

Αυτό που δεν εμφανίζεται στους τουριστικούς οδηγούς είναι η θέση της Muzaffarnagar σαν τελικός προορισμός για τόνους ανακυκλωμένου αμερικανικού πλαστικού. Τα πλαστικά σκουπίδια συσσωρεύονται σε δύο μέτρα ύψος σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα παιδιά μαζεύουν από τους λόφους πεταμένα παιχνίδια, ενώ συλλέκτες απορριμμάτων κοσκίνιζαν για μεταλλικά κουτιά ή άθικτα πλαστικά μπουκάλια που θα μπορούσαν να πουληθούν.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών είναι μούσκεμα ή σπασμένα, οι ετικέτες δείχνουν από πόσο μακριά έχουν έρθει. Πανταχού παρόντες είναι και οι φάκελοι αποστολής της Amazon.com που πετάχτηκαν από Αμερικανούς και Καναδούς καταναλωτές περίπου 7.000 μίλια μακριά.
640x 1
Πάνω στα σκουπίδια υπάρχουν και τα τρία πράσινα βέλη που σχηματίζουν το λογότυπο της ανακύκλωσης, ενώ ορισμένες πλαστικές συσκευασίες έχουν μηνύματα όπως το “Recycle Me”. Τα πλαστικά από το σύστημα ανακύκλωσης της Βόρειας Αμερικής κατέληξαν στην Ινδία, η οποία από το 2019 έχει απαγορεύσει σχεδόν όλες τις εισαγωγές πλαστικών απορριμμάτων.

Πώς έγινε λοιπόν η Muzaffarnagar ο σκουπιδότοπος της Αμερικής;

Για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, το Bloomberg Green ερεύνησε τους μεσίτες που αποστέλλουν απορρίμματα σε όλο τον κόσμο, και τις εταιρείες αστικών απορριμμάτων στις ΗΠΑ που αναζητούν παραλήπτες για ανακύκλωση χαμηλότερου κόστους.

Τελικά, η αναζήτηση έδειξε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές νομίζουν ότι ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους με το σύστημα που υποτίθεται ότι μειώνει τη ρύπανση, παρέχει χώρους υγειονομικής ταφής και δίνει μια νέα ζωή σε πολύτιμα υλικά.

Η αλήθεια στην Muzaffarnagar λέει άλλα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
recycling,ανακύκλωση

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).